Китайският гигант в онлайн търговията Alibaba съобщи интересна новина на

...
Китайският гигант в онлайн търговията Alibaba съобщи интересна новина на
Коментари Харесай

Alibaba проектира собствен AI чип

Китайският колос в онлайн търговията Alibaba заяви забавна вест на провеждащото се годишно събитие Apsara по отношение на създаването на личен чип за AI (изкуствен интелект). Той е създаден особено за потребностите на машинното образование и ще бъде употребен за възстановяване на облачните услуги.

Първият независимо планиран и създаден Al чип на компанията се назовава Hanguang 800 и все още към този момент се употребява от Alibaba за зареждане на редица услуги, в това число на системите за търсене на артикули, автоматизиран машинен превод и персонализирани рекомендации на база потребителската интензивност в уебсайтовете на компанията.

Официалният представител на Alibaba Джеф Джанг изясни какъв брой значим е този чип за актуалните и бъдещи потребности на корпорацията, казвайки:

Hanguang 800
За в този момент наподобява, че Hanguang 800 ще бъде за вътрешно прилагане на компанията, само че не е ясно дали Alibaba изрично е взела решение дали ще го продава като независим търговски артикул на пазара съгласно представителя на компанията.

Самият чип е създаден от изследователския институт Alibaba в края на 2017 година наименуван DAMO Academy, като в работата се е присъединило и профилираното поделение за произвеждане на полупроводници на компанията T-Head.

Влизането на Alibaba в бранша на чиповете идва в миг, в който Пекин се пробва да разпространява промишлеността на полупроводници в Китай, като в същото време понижава зависимостта на страната от вносни технологии от задгранични компании.

Американските софтуерни колоси Гугъл и Фейсбук също работят върху създаването на лични персонализирани чипове за възстановяване на осъществяването на машинното образование и Al дилемите в техните дейта центрове.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР