Китайският финансов център в Шанхай, в който живеят 26 милона

...
Китайският финансов център в Шанхай, в който живеят 26 милона
Коментари Харесай

Шанхай влиза в локдаун

Китайският финансов център в Шанхай, в който живеят 26 милона души, влиза в двустепенен локдаун в понеделник, като затворя мостове и тунели и лимитира трафика в опита за прекъсване на възходящата вълна случаи на COVID-19, предава Ройтерс.

Изненадващият локдаун, разгласен от градските управляващи на Шанхай в неделя, ще раздели града на две по поречието на река Хуанпу за девет дни, с цел да разреши " поетапно " тестване. Това е най-голямото разстройване, обвързвано с Коронавирус, което визира града в границите на последната вълна..

Заповедта за въвеждане на локдаун контрастира с досегашните изказвания на управляващите, които в събота отхвърлиха, че градът ще бъде блокиран, макар повишаването на случаите.

Управата на Шанхай съобщи по-рано този месец, че ежедневният потенциал за тестване е към 3 милиона, само че Чен Ержен, доктор, отговарящ за градско карантинно оборудване, предизвести, че това може да се окаже незадоволително, с цел да изпревари бързото разпространяване на вируса.

Шанхай записва рекордните 3450 безсимптомни случая на Коронавирус в неделя, което съставлява съвсем 70% от общия брой в цялата страна, дружно с 50 симптоматични случая.

В цялата страна в неделя бяха регистрирани 5134 нови асимптоматични и 1219 симптоматични случая, оповестиха от здравните управляващи в постоянния си бюлетин.

Като главен мотор на китайската стопанска система, Шанхай се пробва да следва апела на президента на страната Си Дзинпин да сведе до най-малко въздействието на контрола на COVID-19 върху бизнеса и живота на хората.

Бюрото за социална сигурност на Шанхай съобщи, че затваря мостове и тунели през реките, както и пунктовете за събиране на пътни такси, съсредоточени в източната част на града до 1 април.

Бюрото сподели, че надзор на трафика ще бъде въведен по автомагистралите за влизане и излизане от града и хората, които напущат, ще би трябвало да покажат негативен тест, изработен през предходните 48 часа.

Преустановява се работата на публичния превоз, в затворените зони. Също по този начин се стопира и работата във компании и заводи, като се изключи тези, които оферират публични услуги или доставят храна. Някои лечебни заведения също стопираха услугите, защото освобождават личен състав и други запаси, с цел да подкрепят всеобщите проби.

Американският авто производител Tesla стопира производството в своята фабрика, ситуирана в региона, обиден от първия стадий на блокирането, за четири дни, заяви Ройтерс.

Припомняме, че на 31 декември 2019 година Китай заяви публично за зараза от към момента чужд тогава ковид, която протича с тежка вирусна пневмония и това беше началото на пандемията от COVID-19.

Китайските власт през лятото на 2020 оповестиха, че са овалдели изцяло разпространяването му в страната, а по-късно организираха и всеобща имунизация в страната с ваксини лично произвеждане. До появяването на варианта " Омикрон " и преди Зимните олимпийски игри Пекин съобщаваше за спорадични и най-вече импортирани от чужбина случаи и контролираше разпространяването на вируса с къси строги местни локдауни, съпроводени с всеобщо тестване и уединяване на всички инфектирани.
ТЕМА преди 48 минути 1540 преди 1 час 446 преди 2 часа 356
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР