Китайският елитен футболен отбор Тянцзин Тянхай обяви банкрут, съобщава Ройтерс.Клубът,

...
Китайският елитен футболен отбор Тянцзин Тянхай обяви банкрут, съобщава Ройтерс.Клубът,
Коментари Харесай

Бивш клуб на Канаваро и Пато в Китай обяви фалит

Китайският първокласен футболен тим Тянцзин Тянхай разгласи фалит, оповестява Ройтерс.

Клубът, който през 2017 година под управлението на международния първенец с Италия Фабио Канаваро и с бразилската звезда Алешандре Пато в състава си стигна до бронзовите медали в Суперлигата, изпадна във финансова неплатежоспособност, откакто притежателят Шу Юхуей беше задържан и наказан на 9 години затвор през предходната година.

Милиардерът Юхуей, притежател на компания за обичайната китайска медицина, беше арестуван и изправен пред съда поради образуване и управление на лъжлива скица за разпространяване на артикули, за които недоказано се твърди, че лекуват ракови болести. Той беше санкциониран и със 7.2 милиона $.

Тянцзин приключи на 14-о място през предишния сезон и избегна изпадането, само че след оповестяването на неплатежоспособност клубът ще бъде закрит и по тази причина ще бъде заместен в елита от приключилия на предпоследната 15-а позиция в шампионата през 2019 година Шънчжън.

Новият сезон в китайската Суперлига трябваше да стартира на 22 февруари, само че беше отсрочен поради пандемията от ковид. Местната футболна асоциация преглежда няколко разновидността за старт на акцията, само че чака разрешението на спортното министерство.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР