Китайският държавен корабен гигант COSCO Shipping спря да посещава израелските

...
Китайският държавен корабен гигант COSCO Shipping спря да посещава израелските
Коментари Харесай

Китайският корабен гигант COSCO спира да посещава израелските пристанища

Китайският държавен корабен колос COSCO Shipping спря да посещава израелските пристанища. Компанията предприе тази стъпка, макар че не е директно застрашена в Червено море, заради положителните връзки на Китай с Иран, написа израелският вестник Globes.

Освен резултата върху търговията сред Далечния изток и Израел, решението на COSCO е значимо, тъй като си сътрудничи с израелската корабна линия ZIM, която ще би трябвало да ръководи повече кораби по маршрутите в Далечния изток, което може да докара до по-високи транспортни разноски , защото На ZIM ще му липсват кораби.

Вторият директен резултат ще бъде върху пристанището в Хайфа, което се ръководи от друга държавна китайска компания, SIPG. Пристанището зависи от многото кораби на COSCO , които го посещават.

Хусите заплашват да атакуван кораби на всяка компания, която плава до Израел, само че Китай е клиент на 90% от петрола , изнасян от Иран. Следователно възможностите хусите да стрелят по кораби на държавна китайска компания са доста ниски, което повдига въпроси относно мотивите зад решението на COSCO.
 Възпирането на Съединени американски щати против Иран
Възпирането на Съединени американски щати против Иран

Американските политици не би трябвало да се преструват, че повече военна мощ вълшебен ще " позволи " казуса с Иран и прокситата му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР