Китайският батериен гигант Contemporary Amperex Technology Co (CATL) обяви, че

...
Китайският батериен гигант Contemporary Amperex Technology Co (CATL) обяви, че
Коментари Харесай

CATL с нов завод за батерии в Европа. Инвестира 7.34 млрд евро

Китайският батериен колос Contemporary Amperex Technology Co (CATL) разгласи, че второто индустриално оборудване на компанията в Европа ще бъде построено в Дебрецен, Унгария.

Инвестицията, която ще направи CATL в новия си комплекс ще бъде в размер на 7.34 млрд евро, а плануваният потенциал на оборудването е 100 GWh.

Изграждането на завода, откакто бъде утвърдено от борда на акционерите, е планувано да стартира още през тази година.

От CATL анонсират, че продукцията на новия завод- както обособени кафези, по този начин и подготвени модули, ще бъде предопределено за европейски автомобилни производители, като евентуални клиенти са Mercedes-Benz, BMW, Stellantis и Volkswagen, които имат индустриални уреди наоколо.

Като част от своя ангажимент за понижаване на въглеродния отпечатък в производството си, CATL ще употребява електричество от възобновими енергийни източници и обмисля построяването на слънчеви съоръжения с локални сътрудници.

От CATL също по този начин показват, че с цел да построи устойчива и кръгова верига в производството си, компанията също по този начин изследва благоприятни условия за взаимна работа с локални сътрудници за основаване на уреди за сурови материали за акумулатори в Европа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР