Китайският автопроизводител Geely се превърна в най-големият инвеститор в собственика

...
Китайският автопроизводител Geely се превърна в най-големият инвеститор в собственика
Коментари Харесай

Mercedes-Benz е все по-близо да стане китайски

Китайският автопроизводител Geely се трансформира в най-големият вложител в притежателя на Mercedes-Benz Daimler. Китайската компания усили каузи си в немския авто колос до съвсем 10% с желанието да си сътрудничи с него в развиването на електрическите автомобили.

Делът на Geely към този момент е на стойност 9 милиарда $, а желанието й е да " придружи Daimler по пътя към превръщането му във водещ снабдител на електрически автомобили в света " и да търси дълготраен ангажимент.

 След Volvo и Mercedes-Benz става китайски?
След Volvo и Mercedes-Benz става китайски?

Geely е закупил сериозен пакет акции на Daimler

Китайската компания към този момент напълно има шведската Volvo, както и London Taxi Company, която създава фамозните лондонски таксита. През 2017 година тя купи мажоритарен дял от производителя на спортни коли Lotus, 49.9% от малайзийския автопроизводител Proton и вложи 3.3 милиарда $ във Volvo Trucks.

Президентът на компанията Ли Шуфу ще се срещне с шефове на Daimler и немски министри през тази седмица. Китайците към този момент нямат проекти в допълнение да усилват собствеността си в немския автопроизводител.

 Китайски автомобил, сглобяван в Западна Европа? Geely може да са първите
Китайски автомобил, сглобяван в Западна Европа? Geely може да са първите

Компанията желае да се трансформира от районен в международен състезател

Германските управляващи гледат позитивно на китайската инвестиция, отхвърляйки подозренията, че " е належащо да работи във връзка с разпоредбите за конкуренция или разпоредбите за задгранични вложения ".

" Нашественици извън "

Китай се смята за най-важния предстоящ пазар за международните производители на коли.

Описвайки своята " стратегическа визия ", президентът на Geely твърди, че " нашествениците извън " в обичайния авто бранш подтикват компаниите да си сътрудничат посредством партньорства и съюзи.

 Китайският притежател на Volvo купи английската марка Lotus
Китайският притежател на Volvo купи английската марка Lotus  

Очакват се нови вложения за развиване на компанията

Традиционните автопроизводители от ден на ден се сблъскват с конкуренцията на новодошлите от софтуерния бранш като Tesla и обвързвания с Гугъл Waymo.

През уикенда Daimler разгласи инвестиция от 1.9 милиарда $ в партньорство с друга китайска компания за коли BAIC. Парите ще бъдат вложени в рационализация на цех на BAIC, където ще се създават коли Mercedes, в това число електрoмобили.

Daimler и BAIC към този момент си сътрудничат на китайския пазар, където задграничното произвеждане постоянно се позволява единствено посредством партньорства с китайски компании.

 Mini подписа договорка с Great Wall
Mini подписа договорка с Great Wall

Електрическите коли ще се създават и в Китай

В края на предходната седмица различен немски авто колос - BMW подписа договорка с китайската Great Wall Motor за производството на електрически автомобили Mini, предопределени за локалния пазар.

Китайското държавно управление сложи за цел 20% от продадените коли до 2025 година да бъдат електрически или акумулаторни хибридни коли. Това подтиква доста международни автопроизводители да усилят вложенията си в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР