Китайският автомобилен гигант и специалист в областта на разработката и

...
Китайският автомобилен гигант и специалист в областта на разработката и
Коментари Харесай

BYD стъпва и във Великобритания

Китайският авто колос и експерт в региона на създаването и производството на електрифицирани модели BYD (Build Your Dreams) разгласи, че към този момент приема поръчки за закупуването на първата си, налична за продажба във Англия, 100% електрическа кола.

Този анонс идва единствено седмица, откакто от китайската компания оповестиха, че стъпват От BYD споделят, че първите доставки на електрическия ATTO 3 ще бъдат осъществени още през идната седмица, като съответстват и със самото нахлуване на марката във Англия и отварянето на първите й изложбени центрове в Бирмингам, Манчестър, Глазгоу и Милтън Кейнс.

BYD ATTO 3 се предлага във Англия в три равнища на съоръжение, като базовата цена стартира от 36 490 британски лири, а топ предлагането е оценено на малко под 39 000 лири.

Електромобилът е с съществени габарити дължина 4455 мм, широчина 1875 мм и мисочина от 1615 мм, а задвижващи са предните колела.

Петместният BYD ATTO 3 е оборудван с батериен блок BYD Blade Battery с потенциал от 60.48 kWh, което съгласно производителя дава обещание свободен преход в продължение на 260 благи или към 415 километра (WLTP) и до към 560 километра при приложимост в градска среда.

Без да навлизат в детайлности, от BYD анонсират, че при съществуване на съответна бърза зарядна инфраструктура (150 kW), батерията може да бъде презаредена от 30 до 80% за 29 минути.

Максималната скорост на придвижване на ATTO 3 е 160 км/ч, като първите 100 от тях могат да бъдат достигнати за 7.3 секунди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР