Китайските власти започват мащабно разследване на действията на лекари в

...
Китайските власти започват мащабно разследване на действията на лекари в
Коментари Харесай

Заради свиреп локдаун в китайски град, бременна жена загуби бебето си - нямала ковид тест

Китайските управляващи стартират огромно следствие на дейностите на лекари в болница, отказала да одобри бременна в 8-ия месец жена, която нямала тест за Ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Жената имала потребност от незабавно лекуване поради затруднения на бременността, само че трябвало да чака над 20 минути до момента в който излязат резултатите от теста ѝ, защото предходният ѝ изминал преди няколко часа. Действието се развива в град Сиан, който е в цялостен двуседмичен локдаун поради открити стотина случая на ковид, показва БГНЕС. Глад под карантина: В Китай хората разменят таблет за купичка ориз (ВИДЕО)
Китай сложи 13-милионен град под карантина
Китайският град Сиан, прочут с заровената наоколо теракотена войска, една от най-известните археологически находки в света, от през днешния ден...
Прочети повече
Служителите, отказали достъп на дамата, са осъдени.

Притеснителният случай е разказан в детайли в обява в обществените мрежи от племенницата на дамата на 1 януари, която включва фотоси и видео на дамата, седнала на пластмасова табуретка пред болничното заведение, в локва кръв. По-късно стана ясно, че друга жена също е изгубила бебето си поради забавянето на резултатите от теста ѝ.

Публикацията беше отстранена, само че първо събра стотици милиони гледания и провокира необятен яд онлайн за компликациите, пред които са изправени някои поданици на Сиан в затворения мегаполис.

Директорът на болничното заведение в Сиан е отхвърлен от служба, а " съответните виновни лица " в амбулаторията са отстранени от постовете си.
Родилка на 18 години умря в Ямболско, родственици споделят, че е поради случай с ковид
Бременна млада жена, на 18 години, е умряла в Ямболско при съмнителни условия. Според роман на роднините, момичето се е почув...
Прочети повече
Градската здравна комисия също е инструктирала болничното заведение " да се извини на обществеността, интензивно да разсъждава и да отстранява скрити рискове в работния развой ".

След случаите Сиан отваря " зелени коридори " в лечебните заведения, с цел да обезпечи бърз достъп до медицински услуги на избрани групи - като бременни дами и пациенти със болести.

Случаите на ковид в Китай остават доста ниски по интернационалните стандарти. Но през последните седмици инфекциите доближиха връх, невъобразим от март 2020 година В четвъртък бяха обявени 189 случая, в това число 63 в Сиан.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР