Китайските власти ще отделят 200 000 евро за гарантиране на

...
Китайските власти ще отделят 200 000 евро за гарантиране на
Коментари Харесай

Китай ще плати 200 000 евро за ядрената безопасност в Украйна

Китайските управляващи ще отделят 200 000 евро за гарантиране на нуклеарната сигурност в Украйна . Това заяви в сряда представителят на китайското външно министерство Мао Нин , представен от ТАСС.

" Китай обръща огромно внимание на въпроса за нуклеарната сигурност, сподели тя на брифинг. Китай реши да даде 200 000 евро посредством МААЕ за даване на техническа поддръжка на планове за гарантиране на нуклеарната сигурност в Украйна. "

Според формалния представител на Министерство на външните работи, Пекин поддържа напъните на МААЕ да подсигурява сигурността на нуклеарните уреди в Украйна.  

„ Китай ще продължи да работи със международната общественост за построяването на обективна и взаимноизгодна интернационална система за нуклеарна сигурност “, добави тя.

Както посочи Мао Нин, управляващите на КНР ще продължат да предизвикват мирния разговор и политическия развой за разрешаване на украинския спор.  

„ Ние ще премахнем главните рискови фактори в региона на нуклеарната сигурност, ще насърчим сигурността на нуклеарните уреди на Украйна “, заключи тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР