Китайските власти съобщиха за 433 нови случая на заразяване с

...
Китайските власти съобщиха за 433 нови случая на заразяване с
Коментари Харесай

Заразата с коронавирус се забави в Китай, но се ускори в Южна Корея

Китайските управляващи оповестиха за 433 нови случая на заразяване с ковид на 26 февруари - известно покачване по отношение на предходния ден, когато случаите са били 406 (при седмици с над 2000 случая през февруари), само че новините от Южна Корея не са толкоз положителни.

Според Националната здравна комисия в Пекин, представена от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция, общият брой на доказаните случаи в континентален Китай от началото на епидемията е достигнал 78 497, а на умрелите - 2744. През вчерашния ден са умряли 29 души, което е най-ниският дневен брой от 28 януари до момента.

Само в провинция Хубей, която е епицентърът на болестта, през вчерашния ден са маркирани 409 нови случая на инфектирани и 26 умряли. Другите трима умряли са в Пекин и провинциите Хънан и Хейлунцзян. Броят на новорегистрираните случаи отвън Хубей през вчерашния ден е 24 - с 5 повече от предходния ден, откакто той намаляваше пет поредни дни преди този момент.

Оздравелите в цялостен Китай са съвсем 30 хиляди Според актуализирани данни индикаторът за смъртността от ковид в страната е 3.49 на 100.

Рязко пораства обаче броят на инфектираните в Южна Корея. През вчерашния ден те са 334, като 307 от тях са в югоизточния град Тегу, където локална християнска фракция е епицентърът на болестта в страната. Така общият им брой доближи 1595. Починалите досега са 13, заяви Центърът за надзор и профилактика на болесттите към здравното министерство на страната, представен от " Ройтерс ".

Отложени военни учения

Министрите на външните работни на Китай - Ван И, и на Южна Корея - Кан Кьон-уха, показаха в телефонен диалог през днешния ден общ блян да засилят разговора и взаимните старания в битката с епидемията от ковид в района. Кан Кьон-уха описа на китайския си сътрудник за ограниченията, подхванати от южнокорейската страна за отбрана на популацията от вируса Covid-19.

Ван И беседва и с японския си сътрудник Тошимицу Мотеги и прикани Япония към съдействие в битката с ковид, с цел да се спре но-нататъшното му разпространяване в района. Мотеги от своя страна изрази вяра, че с помощта на напъните на китайската страна епидемията скоро ще затихне. Той означи също, че " идващите две седмици ще имат решаващо значение за Япония от позиция на разпространяване на епидемията ".

Член на екипажа, обслужващ полетите на самолетна компания " Кориън еър " сред Сеул и Лос Анджелис, е дал позитивен резултат на тест за ковид, оповестиха медии в Сеул. На 15-16 февруари той е бил и на полет от Израел до Сеул. По-късно 31 пасажери от този полет - южнокорейци, са дали позитивни проби за вируса и се допуска, че точно този член на екипажа е източникът на болестта. Все още се чакат детайлности по какви други направления и полети е летял той, оповестява " Ройтерс ".

Държавният департамент на Съединени американски щати предложи на своите жители да преразгледат проектите си за пътувания в Южна Корея поради ситуацията с ковид там, съобщи " Асошиейтед прес ". По същия мотив Съединени американски щати и Южна Корея също по този начин взеха решение да отсрочат провеждането на взаимните военни учения, които трябваше да стартират другата седмица, се споделя в известие на командването на американските войски на Корейския полуостров.

" Ройтерс " заяви и за първи случай на болен от вируса американски боец там. Той е 23-годишен и е бил в базата Камп Керъл, на към 20 км от Тегу. Южнокорейското военно командване също заяви за няколко случая измежду свои бойци и подреди множеството от тях да не напущат казармите и базите си до второ разпореждане.

Над 400 са към този момент инфектирани в Италия, първи случай в Дания

В Италия, където 12 души са умряли от новия ковид, към този момент има 400 инфектирани от епидемията, заяви шефът на Гражданската отбрана Анджело Борели, представен от " Франс прес ". Няма обаче данни за други умряли, а също така трима от заболелите са изцяло оздравели. Става дума за трима пациенти, които са лекувани в Рим от началото на месеца - двама китайски туристи и завърнал се от Китай юноша. Те са били първите случаи на инфектирани с ковид в Италия.

Болницата е употребила пробна антивирусна терапия за лекуването им. Според медицински източници лекарите са приложили лекуване с антивирусни субстанции и медикаменти, които са употребявани против вируса Ебола.

Сред записаните в Италия 400 инфектирани с ковид единствено 36 са в интензивни отделения, уточни Борели.

 Милано
© Associated Press

Милано

Финансовата полиция в Милано конфискува стотици маски за отбрана от ковид в границите на засилени инспекции за разстройване на измами. Целта е да се открият случаи на безпричинно покачване на цените или продажби на нискокачествени артикули. Санкционирани са редица противозаконни продавачи, в това число двама души, които продавали защитни маски без маркировката съдебна експертиза (знак за европейско съответствие) в някои квартали на Милано. Друг човек пък продавал на високи цени стотици флакони с антибактериален гел, чието наличие се изследва.

Освен това финансовата полиция е конфискувала документи и компютърни данни от " Амазон " и " Ибей " в следствие на продажби на повишени цени на медицински маски и дезинфекциращи гелове в интернет. Тази заран да вземем за пример продавач в " Ибей " е предложил еднолитров флакон с антибактериално вещество за 300 евро. Дезинфекциращ разтвор за бебета пък е коствал 240 евро.

Междувременно още една европейска страна - Дания - удостовери случай на ковид. Става въпрос за мъж, завърнал се от ски курорт в Северна Италия и дал позитивна проба. Заразеният е подложен под домашна карантина.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (174)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР