Китайските власти наложиха локдаун в югозападния град Чънду, в който

...
Китайските власти наложиха локдаун в югозападния град Чънду, в който
Коментари Харесай

Локдаун в китайски град заради покачване на броя на заразените с COVID-19

Китайските управляващи постановиха локдаун в югозападния град Чънду, в който живеят 21 милиона души след увеличение на броя на инфектираните с COVID-19 , заяви Асошиейтед прес.

На жителите е било подредено да останат по домовете си , а 70 % от полетите от и до града са били прекратени. Чънду е главен транспортен възел в провинция Съчуан, Градът е и значим държавен и стопански център.

Началото на новата образователната година в Чънду бе отсрочено, макар че публичният превоз продължава да работи, а на жителите е разрешено да напущат града единствено в случай че потвърдят, че имат неотложна причина за това.

Според разпоредбите, оповестени през днешния ден, единствено по един член от всяко семейство, който може да покаже негативен резултат от коронавирус тест, изработен през последните 24 часа, има правото да излиза на открито по един път дневно , с цел да купи артикули от първа нужда.

Няма публична информация до по кое време рестриктивните мерки ще бъдат в действие.

Подобни ограничения принудиха милиони хора да останат по домовете си в североизточния град Далян, както и в град Шъцзячжуан - основен град на провинция Хъбей, граничеща със столицата Пекин.  

По време на най-новата вълна на болестта в Чънду бяха регистрирани към 1000 нови случая ковид и нито един смъртен случай, само че въведените строги ограничения демонстрират, че Китай има желание твърдо да се придържа към политика за " нулев коронавирус ", която обаче нанесе съществени вреди върху китайската стопанска система с налагането на локдауни, затварянето на бизнеси и условията за всеобщо тестване.

Китай твърди, че ограниченията са нужни, с цел да се предотврати по-широкото разпространяване на вируса , който бе открит за първи път в китайския град Ухан в края на 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР