Китайските власти налагат ограничение след ограничение на една доскоро процъфтяваща

...
Китайските власти налагат ограничение след ограничение на една доскоро процъфтяваща
Коментари Харесай

Строги ограничения на този сектор в Китай изтриха $27 милиарда от богатството на няколко милиардера

Китайските управляващи постановат ограничаване след ограничаване на една до неотдавна процъфтяваща промишленост. А това от своя страна коства десетки милиарди долари на огромните бизнесмени в бранша.

Регулаторите в азиатската страна започнаха акция за ограничение на активността на частните платформи за обучение, привлекли десетки милиони възпитаници през предходната година, когато учебните заведения останаха затворени.

По думите на анализатора от изследователската компания Blue Lotus Capital Advisors Джуо Джинуен с разрастването на бизнеса са се появили злоупотреби с ценообразуването, подвеждаща реклама и други проблеми.

А въвеждането на по-строги правила от управляващите до момента е изтрила 27 милиарда $ благосъстояние на бизнесмените от промишлеността. Най-голяма загуба, съгласно изчисленията на Forbes, има при Лари Чен, който е създател на платформата Gaotu.

Компанията се търгува на борсата в Ню Йорк, като е изгубила 90% от капитализацията си от януари насам. Нетното положение на Лари Чен в следствие сега е на ниво от 1,6 милиарда $, като единствено преди месеци той има 16,5 милиарда $.

На второ място с най-голяма загуба е Джанг Беншин. Неговата компания TAL Education, която също се търгува в Ню Йорк, е поевтиняла с 60% от началото на годината. А неговото благосъстояние се е стопило до 5,5 милиарда $ от 10 милиарда $.

Третият милиардер Майкъл Минхон Ю, който е създател на New Oriental Education & Technology, е изгубил 2,1 милиарда $ за същия интервал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР