Китайските технологични гиганти напоследък не отчитат ръст на приходите и

...
Китайските технологични гиганти напоследък не отчитат ръст на приходите и
Коментари Харесай

Китайските технологични гиганти са принудени да намалят разходите си

Китайските софтуерни колоси в последно време не регистрират растеж на приходите и това постанова фрапантно понижаване на разноските, оповестява CNBC. Типични образци са Alibaba и Tencent, които все по-често приказват за своите нововъведения и нови артикули по време на срещи с вложители.

Второто тримесечие на годината обаче е друго. Главните изпълнителни шефове на двете най-големи софтуерни компании на Китай са се фокусирали върху нещо надалеч по-малко лъскаво - понижаване на разноските.

Промяната идва, откакто Alibaba и Tencent разгласиха резултати за второто тримесечие, които потвърдиха, че приходите им към този момент не порастват.

Двете компании почувстваха резултата от икономическото закъснение на страната, в резултат на пандемията. То визира всеки - от покупките на потребителя до бюджетите за реклама. И не е единствено това. Затягането на софтуерните регулации в страната в сфери от антитръстовите правила до компютърните игри през последната година и половина също оказва въздействие върху резултатите.

" През второто тримесечие ние интензивно напуснахме неосновни бизнеси, затегнахме маркетинговите си разноски и намалихме оперативните разноски ", съобщи изпълнителният шеф на Tencent Ма Хуатенг пред анализатори.

Компанията също по този начин е стегнала маркетинговите разноски и е понижила вложенията за привличане на консуматори. Разходите за продажба и маркетинг на Tencent паднаха с 21% на годишна база през второто тримесечие. Броят на чиновниците на компанията със седалище в Шъджън също е намалял с 5 000 по отношение на първото тримесечие.

Alibaba от своя страна даде знак, че орязва разноските по-рано тази година, и продължава да го прави.

" През идващите тримесечия и остатъка на фискалната година ще продължим да преследваме тактиката си за усъвършенстване на разноските ", сподели Тоби Сю - основен финансов шеф на Alibaba.

Alibaba и Tencent поставиха много старания, с цел да убедят вложителите, че до момента в който орязват разноските, не престават да влагат в бъдещето.

Компанията се концентрира върху стимулирането на бизнеса си с облачни калкулации, област, която ръководителите и вложителите считат, че е основна за по-добра доходност на компанията в бъдеще.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР