Китайските марки BYD и MG ще са под прожекторите заедно

...
Китайските марки BYD и MG ще са под прожекторите заедно
Коментари Харесай

Какво ще видим на автомобилното изложение в Женева 2024

Китайските марки BYD и MG ще са под прожекторите дружно с Renault и Dacia, защото множеството други огромни играчи се отхвърлят от салона. Автомобилното ревю в Женева през 2024 година може да е доста по-малко от предходните години, само че производителите на коли, които избраха да участват, ще показват основни артикули, водени от дребния електрически автомобил Renault 5 и две лансирания от китайската SAIC, дребната кола MG3 и седана L6 от SAIC нова премиум марка, IM.

Преди пандемията от COVID-19 ревюто в Женева беше неутрална площадка за огромни и дребни европейски производители на коли, само че тази година немските марки Mercedes, BMW, Audi и VW няма да вземат присъединяване. Азиатските марки, в това число Toyota и Hyundai, също пропущат шоуто, което се възвръща след четиригодишно неявяване заради пандемията.

Ще участват единствено девет съществени марки - Renault, Dacia, BYD и нейните подбрандове Denza и Yangweng, Lucid, MG и новата марка SAIC IM, дружно с италианската дизайнерска къща Pininfarina. Пътническите коли ще бъдат съсредоточени в зала 4, Renault е в обичайното си необятно и пространно ревю, оградено от Dacia. Отсреща ще са BYD и MG, с Pininfarina на горния етаж.

Ето моделите, които ще следим по време на автосалона, който ще продължи от 26 февруари до 3 март.

Най-голямата марка за електрически автомобили в Китай прави сериозна офанзива в Европа. Atto 3 на BYD е най-продаваният изцяло електрически стилен SUV в Европа, макар че главните играчи в Европа занапред пускат свои лични оферти. В Женева BYD ще покаже първия си plug-in хибриден модел за Европа, Seal U DM, както и коли от подмарките Yangweng и Denza.

Големият plug-in хибриден SUV Yangweng U8 и изцяло електрическият междинен кросоувър N7 на Denza и огромният миниван D9 ще се появят на шоуто. Ще следим и вести по отношение на плануваната фабрика на BYD в Унгария, която може да помогне на китайския EV колос да завоюва утвърждението на европейските регулатори и консуматори.

Румънската марка Dacia на Renault Group от дълго време предлага най-евтините коли в Европа, само че реалокира гамата си малко по-високо и се концентрира върху цената за парите, а не върху ниските цени. Но Dacia към момента знае по какъв начин да основава евтини, привлекателни коли, по-специално Spring, изцяло електрически миниавтомобил, създаден в Китай, който беше номер 8 по продажби в Европа предходната година, с близо 60 000 регистрации.

На своя щанд Dacia ще покаже съществено актуализирания Spring, в това число с нов интериор. Тя също по този начин ще направи обществен дебют на новия Duster и ще покаже първообраз на своя кандидат за рали Дакар, Sandrider.

Американският производител на електрически автомобили Lucid, учреден от Питър Роулинсън, някогашен механически шеф в Tesla, се насочи към клиенти от висок клас със своя седан Air. Lucid ще направи своя европейски дебют в Женева, показвайки много забавения SUV Gravity и два разновидността на седана Air. Ще е забавно да забележим цените на Gravity, защото Lucid внезапно понижи цената на Air в Съединени американски щати до към $70 000, с цел да подтиква търсенето и също по този начин реши да предложи базов Air в Германия на €85 000.

Марката MG на SAIC беше шлагер измежду европейските купувачи със своите евтини електрически автомобили, дребни и компактни коли с вътрешно горене, които подкопаха позициите на локалните марки. MG ще дебютира новото потомство дребен хечбек MG3, който ще се продава на всички европейски пазари на марката, разширявайки се отвън Обединеното кралство. Новият модел се чака да премине към цялостен хибриден задвижващ механизъм, вместо мек хибриден мотор. Новият напълно електрически роудстър Cyberster на MG също ще участва на видно място на щанда на марката. MG ще удостовери продуктивността, мощността и пробега на кабриолета.

SAIC също по този начин ще пусне новата си марка IM premium EV. IM, което значи умна подвижност, ще покаже седана L6 с пробег до 800 км с едно зареждане и време за ускоряване 0-100 км/ч под три секунди.

Италианската дизайнерска къща Pininfarina предлага суперавтомобили с лимитирано произвеждане през последните години и също по този начин изследва опциите на водородната сила. Компанията не е разкрила обществено проектите си за Женева, само че се допуска, че ще покаже концептуално транспортно средство.

Изложението в Женева ще предложи голяма медийна платформа за Renault, което на нормалното си място в зала 4 ще разкрие дълго чаканото си малко EV Renault 5. „ Ретрофутуристичният “ R5 ще се конкурира с евентуални съперници от Китай на начална цена под 25 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР