Китайските компании за електрически коли вадят готова продукция на пазара

...
Китайските компании за електрически коли вадят готова продукция на пазара
Коментари Харесай

Китайските компании вадят нови електромобили с два пъти по-висок темп от Tesla

Китайските компании за електрически коли вадят подготвена продукция на пазара с много по-бързи темпове от водача в сегмента Tesla, най-малко във връзка с ранния стадий на развиване на съперниците.

Публичната компания Xpeng, чиито акции се търгуват в Съединени американски щати, разгласи при започване на тази седмица, че създадените електрически автомобили към този момент надвишават 100 000 броя. Това се случва шест години след основаването на компанията, предава CNBC.

Конкурентният китайски стартъп Nio разгласи, че е минал границата от 100 000 създадени коли още през април тази година. Nio е учредена в края на 2014 година под друго име, което бива заменено на актуалната марка в средата на юли 2017 година – преди към четири години.

За съпоставяне, Tesla, компанията на Елън Мъск, имаше потребност от 12 години с цел да премине границата от 100 000 създадени коли.

Tesla стана жертва на няколко отлагания на производството, които бяха изключително осезаеми в ранните стадии на развиването на компанията. Tesla е учредена през 2003 година. В наши дни, тези проблеми са в предишното, като компанията отвори нови мощности в Шанхай и Берлин.

Така или другояче, Tesla мина 1 млн. създадени коли преди повече от година. Това се случи през март 2020 година, което беше мотив за Елън Мъск да се похвали в Twitter. Само за третото тримесечие на тази година, Tesla е произвела 238 000 коли. Акциите на компанията нарастват с 11% на годишна база.

В същото време, акциите на Xpeng в Съединени американски щати записват спад от 12% през тази година, а тези на Nio – намаляване от 25% на годишна база.

Китайският производител на електрически коли и акумулатори BYD разгласи през май, че е минал границата от 1 млн. автомобила, като сметката включва, както изцяло електрически коли, по този начин и хибриди. Акциите на BYD на борсата в Хонконг нарастнаха с над 25% през тази година. Сред вложителите в компанията изпъква името на Berkshire Hathaway, компанията на милиардера Уорън Бъфет.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР