Китайските кибер регулатори най-сетне затегнаха примката там, където трябва: подгонвайки

...
Китайските кибер регулатори най-сетне затегнаха примката там, където трябва: подгонвайки
Коментари Харесай

Премахнаха близо 8000 зловредни китайски мобилни приложения

Китайските кибер регулатори най-накрая стегнаха примката там, където би трябвало: подгонвайки не свободния интернет достъп и правото на изказ, а рисковите мобилни приложения и игри.
След следващата акция на Администрацията по киберпространството на Китай са изтрити тъкмо 7873 зловредни мобилни стратегии . Някои от тях таксуват потребителите спомагателни скрити суми, а други просто крадат персоналната им информация.

Едно от приложенията, наранени от прочистването, беше Fruit Ninja, въпреки че не е напълно ясно дали Администрацията по киберпространството е премахнала истинската игра или едно от многото ѝ копия. Тази към този момент изтрита версия на Fruit Ninja явно подмамва хората да се записват за платени услуги. Има и най-малко няколко игри с съзнателно провокативни имена – Bathroom Goddess и Naughty Housemaid – изтрити за кражба на информация, спам и насилствени изтегляния.

В допълнение към прочистването на приложенията, Администрацията съобщи в изказване, че е премахнала над 7 милиона единици информация онлайн. Тя също по този начин разкритикува приложението за вести на Tencent за издание на „ вулгарна и несъответствуваща информация “, което илюстрира проблемите на интернет компанията с държавното управление. Ако си спомняте, Китай краткотрайно спря утвържденията си за видеоигри, откакто сътвори комитет по нравственос, който да следи промишлеността. Първата партида от заглавия, утвърдена по-късно съвсем годишно заледяване, не включваше нищо от Tencent.

Както нормално, бъдете деликатни какво инсталирате на телефона си и какви уеб сайтове посещавате през нещо, тъй като неприятни изненади има постоянно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР