Китайските живописни места тази година отново са пълни с туристи.

...
Китайските живописни места тази година отново са пълни с туристи.
Коментари Харесай

Роботи и къмпинги стимулират модернизирането на туризма

Китайските живописни места тази година още веднъж са цялостни с туристи. Много нови услуги могат да се намерят към този момент на туристическия пазар – да вземем за пример роботи, изпълняващи кунгфу, интерактивни фрески и първокласни къмпинги. През първото тримесечие на тази година са били регистрирани 1,22 милиарда вътрешни пътувания за туризъм. Туристическият бранш развива нови технологии и артикули, които да подтикват пазара в страната.

Китайското ревю за просвета и туризъм, което се организира в Ухан през ноември, притегли 2000 участници от страната и чужбина и предложи взор към прехода към висококачествено развиване на бранша. Разнообразие от нови технологии – от VR обиколки и гидове роботи до интелигентни портативни устройства – към този момент са под светлината на прожекторите на ревюто и се борят за място в китайските музеи и живописни места. Например Crinoid, хуманоиден робот, изнесе доста положително зрелище на цимбал на ревюто. Той е планиран да чете музикални ноти и партитури и да композира музика.

„ Ние обсъждаме съдействие с няколко туристически уеб страницата, където наши роботи могат да бъдат изпратени да забавляват туристите “, съобщи Джоу Ли, началник на разработчиците на Crinoid в Китайския университет по геонауки. „ Всеки тип ново преживяване в действителност събира вниманието на публиката. А също така роботите също по този начин правят доста повече работа за доста по-ниска цена “, добави още Джоу.

Наблюдатели на промишлеността обявиха, че увеличеното потребление на нови технологии в туристическия бранш освен покачва управленческата успеваемост, само че и задоволява възходящото търсене на ексцентрични прекарвания за пътешестване. „ През последните години технологии като 5G, огромни данни и облачни калкулации необятно се употребяват в туристическия бранш, с което се развиват нови туристически артикули и бизнес модели “, съобщи Фу Цай‘у, началник на Института за национално културно развиване в Уханския университет. „ Например доста туристически уеб сайтове употребяват услуги, свързани с мобилен интернет и излъчвания онлайн, с цел да привлекат гости. Това се трансформира в нова тактика за промоция “, съобщи Фу.

Други туристически атракции одобряват разрастващи се нови форми на туризъм, като къмпинг и нощно пътешестване, с цел да привлекат по-богати и по-млади туристи. Пред Първото ревю за просвета и туризъм в Китай бяха сложени повече от 200 палатки по продължение на езерото Сиху в Ухан, където участниците показаха на посетителите моторни домове и съоръжение за къмпинг.

В планината Шуанфън, провинция Хъбей, къмпингът с повече от 100 моторни къщи е цялостен с хора. Местните туристи се любуват на огромното многообразие от разнообразни благоприятни условия да избягат за малко от шума на огромния град и да намерят отмора измежду природата. Ху Сяодзюн, управител на къмпинга, съобщи, че всички моторни къщи са били резервирани 20 дни преди началото на майските празници. Макар и нов за китайците, къмпингът като метод на отмора вижда избухлив напредък в страната.



Данни от iiMedia Research демонстрират, че през 2022 година мащабът на пазара на китайската къмпингова стопанска система е достигнал 113,47 милиарда юана (16.14 милиарда щатски долара). Това е с 50% повече от записаните 74,75 милиарда юана през 2021 година Цифрата се чака да доближи нов връх през тази година. Дай Бин, президент на Китайската академия за туризма, съобщи, че откакто страната стартира да се трансформира в общество със приблизително равнище на богатство, от ден на ден китайци в действителност търсят отдих и отмора като основна цел на своя туризъм.  

През 2023 година Китай регистрира 1,22 милиарда вътрешни туристически пътувания, което е нарастване с 46,3% на годишна база. Това демонстрира статистиката на Министерството на културата и туризма. Броят на пътуванията през Китайската Нова година и Фестивалът Цинмин са се нараснали доста.

През март броят на входящите и изходящите полети в известни туристически дестинации като Ханджоу, Чънду, Саня и Дали се е нараснал с 20% по отношение на същия интервал на 2019 година, съгласно платформата за туристически услуги Qunar. През първото тримесечие на 2023 година резервациите на хотели в известни туристически градове са нарастнали с 60% спрямо равнището преди епидемията. „ Март месец нормално не е най-активният месец за пътувания. Обаче тази година туристическият пазар стартира своето възобновяване по-рано “, съобщи Гуо Лъчун, заместник-шеф на Института за проучвания на огромни данни на компания Qunar.

Възстановяването на пазара се вижда и в броя на новосъздадени туристически компании през първите три месеца на тази година, като общият брой на обвързваните с туризма компании са достигнали 79,900. Продължаващият туристически взрив провокира невероятни туристически горещи точки.

Дзибо, промишлен град в провинция Шандун, се е трансформирал в един от най-популярните туристически градове в Китай откакто неговото емблематично барбекю – печено месо в хрупкави палачинки – стана много известно в обществените мрежи в последно време. Внезапният приток на фенове на кулинарията от цялостен Китай е претрупал локалните заведения за хранене и е подтикнал локалните управляващи да прибавят влакове и краткотрайни автобусни направления.

Туристите също са навлезли в крайбрежния град Дзянмън в южната провинция Гуандун, където е сниман известният китайски ефирен сериал „ Скоростно гонене “ (The Knockout). Според локалното държавно управление, броят на пътуванията в града за първите два месеца на годината е скочил с 68% на годишна база.

Дестинациите в чужбина също започнаха да усещат резултата на бързо възстановяващия се туристически пазар в Китай. Например в Тайланд са пристигнали 269 745 китайски туристи през март, което е 70% нарастване спрямо февруари, съгласно тайландските туристически управляващи. По време на първите четири дни на април в Тайланд са пристигнали към 8000 китайски туристи дневно.

На Първото ревю за просвета и туризъм в Ухан публични лица и специалисти в бранша от 15 страни и района, в това число Съединени американски щати, Франция, Германия и Сърбия, разпространяват своите артикули и търсят съдействие с локални сътрудници. „ По време на експото ние се фокусираме върху промотиране на Сърбия като туристическа дестинация и развиваме повече бизнес връзки с китайски туристически организации “, съобщи Владимир Коричанач, ръководещ сътрудник на сръбски туроператор. „ В момента китайската туристическа промишленост се възвръща извънредно бързо. Аз имам вяра, че тази година тя ще се върне към положителните остарели времена “, съобщи още той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР