Китайските граждани се нахвърлиха онлайн срещу космическите амбиции милиардера и

...
Китайските граждани се нахвърлиха онлайн срещу космическите амбиции милиардера и
Коментари Харесай

В Китай избухнаха срещу Мъск след като негов сателит едва не удари китайската станция

Китайските жители се нахвърлиха онлайн против галактическите упоритости милиардера и създател на Tesla Илън Мъск в понеделник, откакто Китай се оплака , че тяхната галактическа станция е била принудена да предприеме маневри, с цел да избегне конфликт със спътници, изстреляни от програмата Starlink на Мъск , оповестява " Ройтерс ".

Сателити от Starlink Internet Services, поделение на аерокосмическата компания на Мъск SpaceX, имаха две " близки срещи " с китайската галактическа станция на 1 юли и 21 октомври , съгласно документ, показан от Китай по-рано този месец в галактическата организация на Организация на обединените нации.

" От съображения за сигурност китайската галактическа станция вкара предпазен надзор за отбягване на конфликт ", се споделя в документ, оповестен на уеб страницата на Службата на Организация на обединените нации по галактическите въпроси. SpaceX не отговори незабавно на искане за коментар.

В обява в сходната на Twitter платформа Weibo в понеделник, консуматор разяснява, че спътниците на Starlink са " единствено куп галактически отпадъци ", до момента в който различен ги разказа като " американски оръжия за галактическа война ".

С близо 30 000 спътника и други парчета, които обикалят към планетата , учените приканиха държавните управления да споделят данни, с цел да понижат риска от пагубни галактически конфликти.

Само SpaceX е разположила близо 1900 спътника , с цел да обслужва своята широколентова мрежа Starlink и възнамерява още.

" Рисковете от Starlink последователно се обясняват, цялата човешка раса ще заплаща за неговите бизнес действия ", сподели консуматор в Weibo.

Американската галактическа организация НАСА бе принудена ненадейно да анулира разходка в космоса в края на ноември , базирайки се на рисковете, подбудени от галактически парчета. Мъск туитира в отговор, че орбити на някои сателитни на Starlink са поправени, с цел да се понижи рискът от конфликти .

Китай стартира строителството на галактическата станция през април с изстрелването на " Тианхе ", най-големият от трите му модула. Очаква се станцията да бъде приключена до края на 2022 година след четири задачи с екипаж.
 Илън Мъск е
Илън Мъск е " Човек на годината " на списание Time

Огромно самопризнание за бизнесмена милиардер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР