Китайските държавни медии призоваха за по-твърда позиция по отношение на

...
Китайските държавни медии призоваха за по-твърда позиция по отношение на
Коментари Харесай

Медиите в Китай натиснаха за умиротворяване на Хонконг

Китайските държавни медии приканиха за " по-твърда позиция " във връзка с протестиращите в Хонконг, след уикенд на принуждение в резултат на проектите на Пекин да ускори контрола върху полуавтономния град, заяви Агенция Франс Прес.
Демонстранти във финансовия мегаполис разрушиха прозорците на районното бюро на формалната китайска осведомителна организация " Синхуа " през следващия уикенд на безредици и голям брой арести, както и офанзива против продемократичен народен представител, съобщи БГНЕС.
" Интензифицирането на насилието в Хонконг изисква по-твърда позиция за възобновяване на реда ", се споделя в публицистична публикация на държавния китайски вестник China Daily.
Протестиращите " толерират снизхождението към тях на другарски настроени локални и западни медии, до момента в който се стремят да заглушат тези, които се пробват да слагат митингите в светлината на истината ", твърди всекидневникът. " Те са обречени да се провалят, просто тъй като тяхното принуждение ще срещне цялата тежест на закона ", прибавя медията
Националистическият таблоид Global Times прикани в публицистичната си публикация " правоприлагащите органи на Хонконг да изправят тълпата пред правораздаването допустимо най-бързо " поради вандалските дейности против организация " Синхуа ".
Нито един вестник обаче не загатва за нападението с нож в неделя в Тай Коо Шинг, квартал на междинната класа на основния остров в Хонконг, където по време на протест бяха ранени минимум петима души. Свидетели описаха пред локалните медии, че говорещ мандарин мъж е нападнал хората в неделя, малко откакто скандирал лозунги в поддръжка на централната власт в Пекин.
На фрагменти, предавани онлайн се вижда, че Андрю Чиу, локален консултант, който поддържа демокрацията, е с отхапано ухо, откакто се пробва да спре нападателя. Втори мъж е бил сниман да лежи в безсъзнание в възходяща локва кръв, до момента в който други хора обезверено се пробват да спрат кръвоизлива от раните по гърба му.
Градът е разтресен от месеци вълнения и митинги, а участниците в тях настояват, че правото им да стачкуват се лишава от все по-авторитарното китайско ръководство. Пекин предизвести в петък, след четиридневна среща на водачите на Комунистическата партия, че няма да търпи никакви провокации пред властта си над Хонконг, като в същото време разгласи проекти за усилване на патриотизма в града и смяна на метода, по който неговият водач ще бъде избиран или отстраняван. China Daily означи също, че партията възнамерява да ускори правната система на Хонконг, с цел да " отбрани националната сигурност ". " Онези поданици на Хонконг, чиито живот е бил нарушен от засилващото се принуждение - подстрекавано и проведено от тези, които се надяват да употребяват Хонконг като средство за дестабилизиране на страната, ще се радват, когато животът се върне към естественото ", написа изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР