Китайски заеми, които бъдещото правителство с премиер Кирил Петков и

...
Китайски заеми, които бъдещото правителство с премиер Кирил Петков и
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ НА ПИК: Китайски заеми надничат зад ламтежа на Кирил Петков и Асен Василев за власт. Двамата палят джапанките с комисионните

Китайски заеми, които бъдещото държавно управление с министър председател Кирил Петков и финансов министър Асен Василев да изтеглят и, откакто приберат комисионните, да изчезнат, зад ламтежа им за власт, покровителстван от жителя на президентството Румен Радев.

Това е завършващата фаза от влизането на Китай в България през задния вход и посредством рекрутиране на сегашни и бъдещи фактори на държавно и политическо равнище в интерес на обезпеченото им стъпване на територията Европейския съюз.

Това разкриха пред ПИК осведомени с отколешния интерес на китайската страна към нашата страна.
свързани новини229487на 29.10.202196396преди 16 часа
Още през 2016 година на територията на България се появява деятелен китаец, който разпитва наляво и надясно по какъв начин може да реализира контакти с дребна партия, в която желае да влага. Странният му интерес буди неразбиране измежду отдадените. Докъде са довели търсенията му, излиза наяве малко по-късно.

На 1 януари 2017 година към този момент някогашният правосъден министър Христо Иванов учредява своята партия " Да, България ". На учредителната колекция участва както Кирил Петков, по този начин и татко му Петко Петков, както сочат фотодокументите от оня миг.

Още през март същата година Кирил Петков събира половината от учредителите на партията, част от които са и " поборници " за опазването на плажа " Корал ", а в действителност лапачи на грантове от природозащитни организации, в първокласния си офис в София. Там Петков слага без заобикалки въпроса за промяната на Христо Иванов от лидерския пост на учредената от него партия " Да, България ".

Офисът е добит точно след интелектуалната кражба на съратника му Асен Василев от " Евърбред " и продажбата на непознатия артикул на Китай и се намира в центъра на София. С днешна дата към този момент китайската платформа се поддържа точно от този офис от фрагменти, подбирани от тъй наречените " Харвардски курсове ", проведени от Василев и Петков, за което китайската страна заплаща един път годишно

Както ПИК към този момент в детайли описа, до този миг Петков и харвардският му съдружник Асен Василев към този момент са навлезли компактно в бизнес връзки с китайски кръгове - продажбата на интелектуалния артикул на компанията " Евърбред " на Китай от Василев, запознанството на двамата по тяхно предпочитание със странния китаец Чан Чанян у нас, странната орис на концесията на Летище Пловдив, в която спечелилият " Консорциум Хайнан Пловдив Еърпорт Инвест ", където Василев е представител точно на HNA Аirport Cо LTD, се отхвърля от концесията и така нататък

През 2018 година в китайските афери на двамата " хардаврдци " към този момент е замесен и президентът Румен Радев, за което ПИК също описа. Но развръзката занапред следва. И тя е обвързвана точно с бъдещето на Българската банка за развиване и Държавната консолидационна компания (ДКК), които се трансфораха в най-апетитния обект на вниманието на Кирил Петков в качеството му на министър на стопанската система. Както и на мощни кавги, стигнали до Брюксел, след уволнението на протежето му Ваня Караганева от ДКК поради куп злоупотреби.

Според финансови специалисти неразбираемото бъдеще пред средствата, които България би трябвало да получи по Плана за резистентност и развиване от Европейски Съюз, както и приключването в незнайна посока на изтеглените 4 милиарда единствено за 2 месеца от служебното държавно управление, ще бъдат употребявани от Петков и Василев за изтегляне на нови великански заеми посредством ББР точно от Китай по редица конюнктурни аргументи. Всъщност, Планът е бил занимателен точно поради този сюжет.

Това е и повода Асен Василев настойчиво да упорства да бъде финансов министър в постоянното държавно управление. Точно тази негова упоритост беше ябълката на раздора за съставянето на държавно управление от Има Такъв Народ в проваления предходен 46-и парламент, защото хората на Слави Трифонов не се съгласиха с това негово искане.

Сега обаче трудностите пред реализирането на сюжета паднаха и Василев към този момент се разхожда със самочувствието на финансов министър от постоянно държавно управление. Така чрез него Китай ще реализира задачата си да сложи в цялостна финансова взаимозависимост България.

От края на предходната година Китай е вторият максимален заемодател на Съединени американски щати след Япония и има малко над 15% от всички съкровищни бонове и държавни скъпи бумаги на федералното държавно управление, издадени на интернационалните пазари. Общият им размер е 1,073 трлн. $ през юли.

Китайската самодейност " Един пояс, веднъж " накара десетки страни с по-ниски и междинни приходи да натрупат 385 милиарда $ " скрити задължения " към Пекин, твърди ново изследване, представено от бизнес телевизия CNBC. Именно в границите на самодейността " Един пояс, веднъж ". Радев организира и срещата с представители на китайската промишленост, на която като част от китайската делегация участва и Кирил Петков.

Целта на Петков и Василев е сполучливо да довършат финансовото заробване на България от Китай, да приберат комисионните и да изоставен страната. Международни специалисти съзират в тази обгрижвана от Петков и Василев инвазия и дългата ръка на Москва. Мнителни наблюдаващи пък означават, че неслучайно шумно пропагандираната тяхна партия " Продължаваме промяната " до ден сегашен така и не е записана.

Двамата влязоха в 47-я парламент с регистрацията на две бутикови партии-ракетоносители без политическа тежест. " Харвардците " обаче не възнамерявали да се обвързват със собствен независим политически план и още по-малко да го развиват. Целта на техния поход в политиката е чисто корпоративен, както и във всичките им инициативи до този миг, само че към този момент и с много противен за националната сигурност на страната ни привкус.

А днешният избор на юриста Никола Минчев, народен представител от Политическа партия ПП, за ръководител на 47-о Народно заседание просто е довършващ щрих в схемата на Петков и Василев. Въпросният Никола Минчев е част от адвокатската адвокатска фирма " Джингов, Гугински, Кючюков и Величков " и се подвизава в София на бул. " Цар Освободител " 10. Кантората обслужва Кирил Петков още от завръщането му в България, както и корпоративни играчи в енергетиката като " Лукойл ".

През тази година, незабавно откакто Кирил Петков уволни предходното управление на Българската банка за развиване при започване на лятото, новото управление подписва контракт за юридическо обслужване точно с адвокатската адвокатска фирма, в която работи Минчев, който е и съосновател на Политическа партия.

Така кръгът към финансовите ползи на Кирил Петков и Асен Василев към този момент образува защитна стена. Единственото, което остава неразбираемо, е дали тя е неразбиваема и за българските служби за сигурност.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР