Китайски военни самолети преминаха много близо до канадски хеликоптер над

...
Китайски военни самолети преминаха много близо до канадски хеликоптер над
Коментари Харесай

Канада: Китай изстреля ракети срещу наш хеликоптер в Южнокитайско море

Китайски военни самолети минаха доста покрай канадски хеликоптер над интернационалните води в Южнокитайско море предишния уикенд и по-късно изстреляха ракети против него , сподели в петък министърът на защитата Бил Блеър, като съобщи, че случаите са изложили екипажа на заплаха , предава Ройтерс.

Неговите мнения означиха втория път за две седмици, в който Канада упреква китайските военновъздушни сили в небезопасно държание. В средата на октомври Блеър сподели, че китайски аероплан се е доближил на пет метра до аероплан за наблюдаване , участващ в интервенция на Организация на обединените нации за съблюдаване на глобите против Северна Корея.

Блеър сподели, че в началото китайски аероплан е прелетял тъкмо над хеликоптера в неделя, причинявайки му забележителна турбуленция . По-късно същия ден различен аероплан е изстрелял ракети непосредствено пред хеликоптера , принуждавайки го да се отклони, с цел да избегне удар.

" Тези маневри слагат сигурността на целия участващ личен състав в непотребен риск ", сподели той пред кореспонденти, като добави, че Отава счита последните дейности на китайски самолети за " доста небезопасни ".

Китайското посолство в Отава не беше намерено за коментар. След случая в средата на октомври Пекин съобщи, че канадският аероплан е нарушил суверенитета на Китай.

През май Пентагонът съобщи, че китайски изтребител е направил " излишно нападателна " маневра покрай американски боен аероплан над Южнокитайско море в интернационалното въздушно пространство. Инцидентът съгласно Вашингтон е бил част от скорошна наклонност на все по-опасно държание на китайските военни самолети.
 Белият дом чака среща сред Джо Байдън и Си Дзинпин през ноември
Белият дом чака среща сред Джо Байдън и Си Дзинпин през ноември

Има съглашение да се срещнат в средата на ноември по време на форума за азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие в Сан Франциско
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР