Китайски учени са провели тестове с инактивирана ваксина срещу COVID-19

...
Китайски учени са провели тестове с инактивирана ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Китайски учени направиха първи тестове с ваксина срещу COVID-19 върху маймуни

Китайски учени са провели проби с инактивирана ваксина против COVID-19 върху маймуни, мишки и плъхове, като опитните животни сполучливо са изработили съответните антитела за обезвреждане на ковид, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Резултатите от опитите бяха оповестени в електронната библиотека bioRxiv. "Организирахме пилотно произвеждане на изчистена инактивирана ваксина PiCoVacc, която принуди организмите на мишки, плъхове и маймуни да изработят антитела, способни да обезвреждат най-малко 10 варианта на вируса SARS-CoV-2.
Малки и огромни дози от тази ваксина отчасти или изцяло опазиха макаците от заразяване с COVID-19 ", написаха откривателите.
За последните месеци учени от Съединени американски щати, Австралия, Китай и от редица други страни оповестиха за началото на тествания на разнообразни типове ваксини против ковид от нов вид. Една част от опитите се правят върху животни, а друга - върху доброволци. Първите резултати учените чакат да получат след година и половина, в случай че методиката за тестване на имунизациите не се промени. Много от тези препарати се основават на непроверени технологии, позволяващи въвеждането в човешки кафези на фрагменти от РНК и на заставянето им да създават огромни количества от белтъците на вируса. Водят се и разработки за типичен инактивирани и рекомбинантни ваксини на основата на отслабени вирусни частици и на подготвени фрагменти от обвивката на вируса. Но и при двата случая основаването и всеобщото произвеждане на тези препарати е доста комплицирано за реализиране, а гаранции за триумфа им към момента не съществуват, отбелязва организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР