Китайски учени разработиха нов метод за улесняване на рехабилитацията след

...
Китайски учени разработиха нов метод за улесняване на рехабилитацията след
Коментари Харесай

Виртуалната реалност може да помогне за възстановяването след инсулт

Китайски учени създадоха нов способ за улеснение на рехабилитацията след инсулт благодарение на виртуалната действителност (VR), се показва в публикация в сп. “ IEEE Transactions on Visualization and Computer Graphics “, представена от 

Трите месеца след инсулта са извънредно значим интервал за рехабилитацията и от решаващо значение за възобновяване на двигателните функционалности, показва създателят на публикацията проф. Ли Сяогуан от пекинския университет Бейхан. Пасивната рехабилитация обаче е незадоволителна, прибавя той.

Според изследователския екип виртуалната действителност може доста да усъвършенства двигателните функционалности, създавайки заблуда за деяние за централна сензорна симулация. Учените употребявали повърхностна електромиография на контралатералното придвижване на китката, с цел да задействат виртуално придвижване на глезена посредством усъвършенстван метод, ръководен от данни, с непрестанен sEMG сигнал за бързо и тъкмо различаване на желанието.

Интерактивната VR система може да обезпечи образование за противоположна връзка при пациентите с инсулт в ранния стадий, в случай че липсва интензивно придвижване на глезена, се показва в публикацията.

В клиничното изследване се присъединили 64 пациента в ранен етап на възобновяване след инсулт. Над 95% от тях съумели да реализират положителни резултати посредством новия способ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР