Китайски учени откриха, че съцветията на карамфиловото дърво съдържат вещества,

...
Китайски учени откриха, че съцветията на карамфиловото дърво съдържат вещества,
Коментари Харесай

Учени: Вещества в карамфила блокират коронавируса

Китайски учени откриха, че съцветията на карамфиловото дърво съдържат субстанции, които могат да блокират интензивността на протеина Mpro - един от трите основни ензима, нужни за размножаването на новия тип ковид. Резултатите са оповестени в bioRxiv.
"Открихме, че съцветията на тези сортове карамфилово дърво, които се употребяват в китайската обичайната медицина, имат незнайни до момента типове пектини, които потискат размножаването на SARS-CoV-2. За разлика от други захари, откритите от нас субстанции непосредствено инхибират ензима Mpro, а не предотвратяват навлизането на вируса в клетките ", се споделя в публикацията.
Според учените ензимът Mpro е съвсем неизменен в хода на еволюцията на ковид, което прави пектините от карамфил изключително привлекателни като средство за битка с COVID-19.
Откритието, ръководено от Дин Кан, професор в Шанхайския институт по фармакология, е направено в границите на "преброяване " на захарните субстанции, съдържащи се в карамфила, които евентуално имат бактерицидни и антивирусни свойства. Изследователите изследват по какъв начин екстрактът от растението работи върху инфектирани кафези и по какъв начин обособените захарни молекули работят върху новия тип ковид. Те откриват, че тези полизахариди могат да забавят образуването на нови вирусни частици в инфектираните кафези с 99.9%.
Изследователи от Ухан към този момент потвърдиха, че някои медикаменти, предопределени за битка с хепатит С и ебола, могат да забавят размножаването на SARS-CoV-2. Част от тях към този момент се употребяват в здравната процедура за лекуване на COVID-19, само че откривателите не престават да търсят други средства, способни да забавят размножаването на вируса. Според учените някои субстанции, съдържащи се в екстракти от черен чай, змийска отрова и пелин, също могат да подтиснат размножаването на SARS-CoV-2.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР