Китайски компании привличат нейни мениджъри и инженериВ корейската ИТ индустрия

...
Китайски компании привличат нейни мениджъри и инженериВ корейската ИТ индустрия
Коментари Харесай

LG подозира кражба на OLED технологии

Китайски компании притеглят нейни мениджъри и инженери

В корейската ИТ промишленост проблемите с приключването на софтуерна информация нарастват

Корейският производител LG Display организира наскоро следствие в централата си в Сеул, с цел да разбере кой от чиновниците се занимава с индустриален шпионаж, заяви локалното делово издание The Investor.

Ръководството на компанията се притеснява от приключване на сериозна информация за напреднали технологии, по-специално OLED – технологията за екрани с органични светодиоди.

По време на одита сътрудници по сигурността в LG са сложили подслушвателни устройства в заседателните зали в опит да открият чиновници, които биха могли да провеждат приключване. Не са открити обаче доказателства за подривна активност.

Причина за следствието е случай отпреди няколко седмици, когато поверителна информация изтече от централата на компанията съвсем в действително време. След това инсайдери разкриха, че са конфигурирани устройства за подслушване в залите за срещи и офисите в централата.
още по тематиката
В корейската ИТ промишленост проблемите с приключването на корпоративна информация нарастват. По-специално, клиенти могат да бъдат китайски компании, които се пробват да настигнат съперниците си в софтуерното развиване.

Много някогашни чиновници на LG Display и Samsung Display са наети от китайски компании за работа по технологията OLED. Един от най-големите проблеми на LG Display е непрекъснатият отлив на мениджъри и инженери, които имат огромен опит в дисплейните технологии – те се реалокират в китайски компании като BOE.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР