Китайски изследователи са открили преки доказателства за съществуването на древен

...
Китайски изследователи са открили преки доказателства за съществуването на древен
Коментари Харесай

Изследователи доказаха съществуването на древен океан на Марс

Китайски откриватели са разкрили директни доказателства за съществуването на античен океан в Северната низина на Марс, оповестяват от Китайския университет по геонауки в Ухан, съобщи Синхуа.

Предишни проучвания откриха данни за огромно количество течност на ранната Червена планета, само че изказванията останаха противоречиви поради неналичието на разбор на място.

Изследователски екип, управителен от Сяо Лун, професор от университета, проучва научните данни от мултиспектралната камера на марсохода „ Чжужун “ и за първи път откри петрологични доказателства за морски седиментни скали на повърхността на Марс. Това е разказано в научна публикация, оповестена в списание „ Нешънъл сайънс ревю “.

„ Когато разгледахме изображенията от бордовата камера на марсохода, открихме, че стратификацията на откритите скали се разграничава доста от тази на нормалните вулканични скали на повърхността на Марс, както и от стратификацията, формирана от еоличните пясъци “, споделя Сяо.

Той добави, че индикациите за двупосочен воден поток, произлизащи от стратификацията на включените в изследването марсиански скали, подхождат на следите от слаби приливни и отливни потоци в крайбрежните плитчини на океаните на Земята.

Всички резултати от проучването дават директна поддръжка за съществуването на античен океан на Марс, уверени са учените.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР