Китайски и американски медици откриха следи от новия коронавирус в

...
Китайски и американски медици откриха следи от новия коронавирус в
Коментари Харесай

Учени откриха едни от първите пациенти от Ухан, заразили света с COVID-19

Китайски и американски медици откриха следи от новия ковид в мостри от храчки на поданици на Ухан, наранени от грипоподобна зараза през есента и зимата на 2019 година, а това свидетелства за ранното му разпространяване в града. Заключенията на учените са оповестени списание „ Нейчър майкробайолъджи “.

Зловеща СНИМКА от Ухан разкри огромна неистина, обвързвана с COVID-19

"Повторно анализирахме 640 мостри от храчки на пациенти в Ухан, наранени от грипоподобна зараза сред 6 октомври 2019 година и 21 януари 2020 година ", обявиха учените и допълниха: "Оказа се, че 9 от образците съдържат следи от РНК на новия ковид. Това демонстрира, че предаването на вируса в Ухан е почнало още при започване на януари ".

Специалистите от дълго време се пробват да схванат къде и по кое време се е появил новият ковид, провокирал пандемията от COVID-19, както и по кое време е почнал да се предава от един човек на различен. Засега епидемиолозите не са стигнали до консенсус.

Част от откривателите считат , че новият ковид се е зародил вследствие на така наречен рекомбинация, т.е. на продан на генетичен материал сред разнообразни типове коронавируси, до момента в който други допускат , че е зародил в резултат на продължителна независима еволюция на вирус, който по структурата си е подобен с открития у прилепи патоген RaTG13.

Редица биолози смятат, че „ прародителят “ на причинителя на пандемията от COVID-19 се е появил от дълго време, през лятото или есента на 2019 година, а съперниците им – че първата жизнеспособна версия на новия ковид се е появила няколко седмици преди началото на епидемията в Ухан.

Както означиха учените от университета на Илинойс в Ърбана и сътрудниците им от Центъра за надзор и профилактика на разпространяването на заболявания в Ухан, доста от разногласията може да бъдат решени, в случай че се открият и изследват първите случаи на заразяване с новия ковид.

Обявиха името на нулевия пациент, който болести целия свят с COVID-19

Китайските и американските експерти направиха огромна крачка напред в тази тенденция, ръководейки се от съображението, че забележителна част от случаите на лека форма на COVID-19 са доста сходни по признаците си с грип и други остри респираторни инфекции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР