Китайски хакери, които са проникнали в системите на американската телекомуникационна

...
Китайски хакери, които са проникнали в системите на американската телекомуникационна
Коментари Харесай

Китайски хакери атакували телефоните на хора от кампаниите на Камала Харис и Доналд Тръмп

Китайски хакери, които са проникнали в системите на американската телекомуникационна компания Verizon, са се насочили към телефони, употребявани от хора, свързани с акцията на претендента за президент на Демократическата партия Камала Харис, оповестяват Reuters и " Фокус ".

Според известия в медиите претендентите за президент и вицепрезидент на Републиканската партия Доналд Тръмп и Джей Ди Ванс също са били обект на офанзива.

Кампанията на Тръмп е била известена тази седмица, че Тръмп и Ванс са били измежду редица хора в държавното управление и отвън него, чиито телефонни номера са били обект на офанзива посредством навлизане в телефонните системи на Verizon.

Стивън Чунг, шеф по връзките на акцията на Тръмп, е декларирал, че вицепрезидентът Харис е " насърчила " Китай и Иран да нападат американската информационна инфраструктура, с цел да попречат на Тръмп да се върне на поста си.

Кампанията на Харис не е дала отговор на запитванията за коментар.

Макар да отбелязва, че не е осведомено с съответната обстановка, китайското посолство във Вашингтон показва, че Пекин се опълчва на хакерските атаки под всякаква форма и се бори с тях.

" Президентските избори са вътрешни каузи на Съединени американски щати. Китай няма желание и няма да се намесва в американските избори ", съобщи представител на посолството, представен от Reuters.

Кампанията на Тръмп бе атакувана от свързани с Иран хакери при започване на тази година. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна трима членове на Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война (КСИР).

ФБР и Агенцията за киберсигурност на Съединени американски щати означиха в взаимно изказване в петък, че проверяват забранен достъп до комерсиална телекомуникационна инфраструктура от хора, свързани с Китай.

От компанията Verizon обявиха, че са наясно със комплицирания опит за хипотетично влияние върху американските телекоми за събиране на разследваща информация и прибавиха, че работят с американските правоприлагащите органи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР