Китайската TCL прекратява продажбите на марката в края на августЛегендарният

...
Китайската TCL прекратява продажбите на марката в края на августЛегендарният
Коментари Харесай

BlackBerry излиза от пазара на смартфони това лято

Китайската TCL приключва продажбите на марката в края на август

Легендарният бранд BlackBerry евентуално ще приключи съществуването си на пазара за смарт телефони
(снимка: CC0 Public Domain)

Емблематичната канадска марка BlackBerry скоро ще изчезне изцяло от пазара на смарт телефони. Продажбите на устройства с този бранд ще приключат на 31 август, взеха решение от TCL – компанията, която има правата върху марката .

Навремето мобилните телефони на BlackBerry бяха извънредно известни, изключително в бизнес средите. Потвърждение за това може да се види в доста остарели американски филми, където героите употребяват устройствата на канадската компания.
още по тематиката
Времената обаче се трансформираха. BlackBerry, както и други играчи, пропуснаха новата вълна на пазара, придържайки се към остарели хардуерни и софтуерни решения. В резултат на това компанията трябваше изцяло да спре производството на смарт телефони. Но марката остана жива.

През 2016 година китайският колос TCL закупи правата за потребление на марката BlackBerry на пазара на смарт телефони и даде на марката втори живот. Но макар именитото име и появяването на редица необикновени устройства, смарт телефоните BlackBerry, даже и с Android, не станаха известни.

Сега историята с BlackBerry стигна до своя логически свършек. Според известие на BlackBerry Mobile в Twitter, от 31 август 2020 година TCL към този момент няма да продава смарт телефони под марката BlackBerry. Очевидно на този ден лицензното съглашение сред двете компании завършва, а китайският производител не желае да го възобнови.

В същото време TCL ще продължи да поддържа съществуващите клиенти до 31 август 2022 година BlackBerry не загатва никакви варианти за продължение на живота на своята марка на пазара за смарт телефони, което подсказва, че краят й наближава.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР