Китайската практика за стимулиране на определени точки на тялото показа

...
Китайската практика за стимулиране на определени точки на тялото показа
Коментари Харесай

Стимулирането на тези точки ще направи чудо с вашето здраве

Китайската процедура за стимулиране на избрани точки на тялото сподели усъвършенстване в здравето през последното десетилетие. Отдавна са известни преимуществата на тази процедура. Но едвам неотдавна стартира да се популяризира измежду от ден на ден хора.

Тази процедура, известна като акупресура, се основава на концепцията, че тялото е изпълнено с силата на виталната мощ или Ци. Тя поддържа живота и обезпечава на тялото жизнеспособност и здраве. Въпреки това, потокът на Ци може да стане небалансиран. Смята се, че небалансираната Ци стои в основата на всички болести, които нямат външен източник. Китайците имат вяра, че възобновяване на салдото и корекцията на потока на Ци е първата стъпка към изцелението на тялото и премахването на заболяванията.

Акупресурата е елементарен метод да балансирате потока на Ци вкъщи. За разлика от акупунктурата, при която се употребяват игли в избрани елементи на тялото, с цел да се влияе на Ци, акупресурата просто употребява пръстите, с цел да подтиква същите тези области и да поправя потока на Ци.

Кои точки работят най-добре?
За начинаещите може да е мъчно да изберат верните точки, с цел да подтикват позитивните промени в здравето. Това е по този начин, тъй като има безусловно стотици точки по тялото, които управляват разнообразни аспекти на потока на Ци. За тези, които не са привикнали с този вид лекуване, тази процедура може да донесе известно напрежение, в случай че започнете да стимулирате прекалено много точки едновременно.

В такива случаи изборът на точки, които обезпечават най-голяма изгода като цяло, е от основно значение. Точките засягат обновяването на клетките в тялото. Точки, ситуирани на меридианата на черния дроб – най-хубавият метод за хранене и обновяване на тялото.

Точките на черния дроб 2 и 4 – чудеса за здравето за 2 минути
Точка LV2 се намира в горната част на стъпалото сред палеца и показалеца. За да я намерите, поставете пръста си върху кожата, която е ситуирана сред пръстите, след което го плъзнете обратно с към 2, 5 см.

Тази точка усилва притока на кръв към черния дроб, което му разрешава да извършва функционалността си.

Ползи:
– лекуване на бодърствуване
– усъвършенствано храносмилане
– по-добра имунна система
– възстановяване на кръвообращението

Точка LV4 се намира на 5 см. над вътрешната кост на глезена на всеки крайник. Тази точка се намира в гъста система от мускули, тъй че използвайте палеца, с цел да стимулирате работата й, тъй като обезпечаването на задоволително налягане с други пръсти може да бъде мъчно.

Как да започнете?
Намерете мечтаната точка и упражнете напън с пръсти или палец за към две минути всеки ден.

Повечето точки за акупресура са изцяло безвредни, само че има и някои, които могат да бъдат рискови, изключително за бременните дами. Тези, които се интересуват, би трябвало да бъдат прегледани от доктор преди да стартират каквото и да е лекуване.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР