Китайската полиция използва технология за лицево разпознавана и арестува мъж,

...
Китайската полиция използва технология за лицево разпознавана и арестува мъж,
Коментари Харесай

Китай хвана заподозрян сред тълпа от 60 000 души с технология за разпознаване

Китайската полиция употребява технология за лицево разпознавана и арестува мъж, намиращ се измежду 60-те хиляди гости на концерт, съобщи Би Би Си.

Заподозреният, който бе разпознат единствено като господин Ао, бил на концерт на позвездата Джаки Чун предишния уикенд в град Нанчан, Югоизточен Китай, когато бил хванат.

Полицията заяви, че 31-годишният мъж, който бил търсен за „ стопански закононарушения “, бил шокиран, до момента в който го закопчали.

Китай разполага с голяма мрежа от над 170 милиона наблюдателни камери.

Заподозреният бил засечен от камерите на входа на концерта, а по-късно бил арестуван, откакто седнал дружно с други гости.

„ Той бе доста сюрпризиран, когато го отведохме… Мислеше, че полицията не може да го открие толкоз бързо измежду навалица от 60 000 души “, съобщи служителят на реда Ли Цзин пред китайската държавна организация Синхуа.

На входа за инспекция на билетите имало няколко камери със програмен продукт за лицево различаване. А събитието било следено и от други камери.

„ Ако знаех, нямаше да отида на концерта “, споделил на полицията господин Ао, който пропътувал с жена си 90 км с цел да участват на шоуто известния реализатор от Хонконг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР