Китайската общност у нас предприе мерки срещу разпространението на коронавируса.

...
Китайската общност у нас предприе мерки срещу разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

Над 100 китайци у нас са под доброволна карантина заради коронавируса

Китайската общественост у нас предприе ограничения против разпространяването на ковид. Бейжън Дженг описа в предаването "Тази неделя " по БТВ, че още при идването на нейни сънародници в България, те ги транспортират от летището до техните домове и остават под домашна карантина за 14 дни.

Всички, които се завръщат от там, нямат никакви подозрения, че са здрави, само че това е превантивна мярка. Пазаруваме авансово за тях. Не е наложително, не е по заповед. Още от 27 януари го вършим, изясни Дженг.

Над 800 станаха жертвите на китайския ковид

По думите ѝ нейните сънародници одобряват позитивно мярката и счита, че е добра концепция. Дженг сподели, че над 100 китайци у нас са под карантина. Те са пристигнали след 27 януари.

Те описват, че контролът в Китай е доста огромен и чакат бързо да отшуми. Преди карантината, множеството хора умишлено са се изолирали сами. Със сигурност има терзание, само че не би трябвало да изпадаме в суматоха, уточни тя.

Дженг съобщи, че отношението към нея не се е трансформирало, откакто стана ясно какъв брой рисков е коронавирусът, само че несъмнено има терзание у българите, по отношение на китайците у нас.

Д-р Ангел Кунчев: Всеки, който споделя, че лекува ковид, е лъжец
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР