Китайската навигационна система за глобално позициониране Бейдоу вече разполага с

...
Китайската навигационна система за глобално позициониране Бейдоу вече разполага с
Коментари Харесай

„Бейдоу вече с 39 сателите в орбита

Китайската навигационна система за световно позициониране „ Бейдоу " към този момент разполага с 39 спътника в орбита и се чака да бъде приключена през 2020 година, заяви Ян Джун, заместник-директор на Китайската работа за сателитно ръководство, на завършилата през вчерашния ден в Шанхай двудневна конференция за аерокосмически нововъведения, предава bulgarian.cri.cn.

Тази година Китай възнамерява да изстреля още пет до седем спътника, и два до четири през 2020 година, с което „ Бейдоу " ще стане изцяло функционална. Ян сподели също, че екипът, разработващ и ръководещ „ Бейдоу " постоянно е приемал нововъведенията и развиването като движещи сили за построяването на системата, работейки за непрекъснато възстановяване на точността на позициониране и въвеждането на нови функционалности, като световна връзка с къси известия, оптимално увеличение на изображения за задачите на избавителни интервенции, в електронната търговия и производството на мобилни интелигентни терминали.

Екипът на „ Бейдоу " предизвиква интензивно интеграцията на световните навигационни услуги, като китайската система е съвместима с американската GPS и европейската GLONASS и взе участие в разнообразни организации като Международната организация за гражданска авиация и Международната морска организация.

В бъдеще „ Бейдоу " ще бъде в допълнение интегриран с интернет, интернет на нещата, 5G и огромни данни, съгласно Ян Джун.

Китай стартира работа по основаването на „ Бейдоу " през 90-те години на предишния век. В 2000 т. системата стартира да обслужва Азиатско-тихоокеанския район със спътниците си от първо потомство (BDS-1), а от 2012-та към нея се причислиха и спътници от второ потомство (BDS-2).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР