Китайската лунна мисия Чанъ-6“ успешно постигна историческия подвиг за събиране

...
Китайската лунна мисия Чанъ-6“ успешно постигна историческия подвиг за събиране
Коментари Харесай

Разпечатаха пробите от обратната страна на Луната

Китайската лунна задача „ Чанъ-6 “ сполучливо реализира историческия героизъм за събиране на проби от противоположната страна на Луната, връщайки близо 2 кг скъп материал. Това бележи първия път в човешката история, когато са получени проучвателен проби от противоположната страна на Луната, оповестява CGTN.

Пробите бяха запечатани в особено проектирани, херметически затворени контейнери и бяха превозени назад на Земята. Сега, съвсем три месеца по-късно, тези скъпи извънземни материали са разпечатани.

Репортер от Китайската медийна група получи извънреден достъп до лабораторията за лунни проби в Националната астрономическа обсерватория на Китайската академия на науките.

В лабораторията пробите са разграничени в 10 стъклени бурканчета, всяко от което е към 150 грама. В съпоставяне с лунните проби от „ Чанъ-5 “, цветът на пробите от „ Чанъ-6 “ наподобява малко по-светъл, заради другия минерален състав. 

Китайски откриватели са разкрили основни разлики сред лунните проби, събрани от задачата „ Чанъ-6 “ и тези от „ Чанъ-5 “. Пробите от почвата на  противоположната страна на Луната имат по-ниска компактност, което демонстрира по-порест и рядък състав. Съдържанието на плагиоклаз в пробите от „ Чанъ-6 “ е доста по-високо от това на пробите от „ Чанъ-5 “, а тяхното наличие на оливин е доста по-ниско.

Статия за новите открития на китайските учени е оповестена в списанието National Science Review.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед99709Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед26706Соня Момчилова(бивш ръководител на СЕМ) за свободата на словото без цензура и за отровената медийна средаАлтернативен Поглед24494Проф. Нако Стефанов: Ние сме очевидци на полуразпад на държавността и на българския духАлтернативен Поглед47195Магдалена Ташева: Плащаме 10 пъти по-скъп ток от Финландия, само че те не изнасят както ние за УкрайнаАлтернативен Поглед98482Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда на самолета преди да падне?Алтернативен Поглед874743Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед226716Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед190885Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да правят
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР