Китайската корпорация Baidu представи специализиран чип за изкуствен интелект.По време

...
Китайската корпорация Baidu представи специализиран чип за изкуствен интелект.По време
Коментари Харесай

Baidu представи собствен чип за изкуствен интелект

Китайската корпорация Baidu показа профилиран чип за изкуствен интелект.
По време на мероприятието „Baidu Create“ компанията анонсира чипа Kunlun . По този метод Baidu се включи в конкуренцията за произвеждане на профилиран ИИ хардуер.



Kunlun е усъвършенстван за другите задания и логаритми на изкуствения разсъдък. Това са различаване на гласа, обработка на натурален език, различаване на изображения и самостоятелните коли. Разработването на този чип продължи 7 години. През 2011 година Baidu стартира със профилираните процесори за ИИ с потреблението на FPGA. Тези чипове могат се преконфигурират в действително време. Новият Kunlun е към 30 пъти по-бърз от първите ИИ процесори на Baidu и може да прави 260 теоретични интервенции в секунда при пропускателна дарба 512 GB/s.

Компанията съобщи, че е произвела първата партида и е подготвена за всеобщото произвеждане.

Да си напомним, че признатият от китайското държавно управление проект „Made in China“ планува, че към 2025 година страната би трябвало да обезпечава 40% от своите изчислителни потребности посредством чипове лично произвеждане.

А наскоро контракт за взаимна работа с Baidu подписа Ford. Двете компании взаимно ще основават робомобили с изкуствен интелект, в които да се употребява и технологията за различаване на човешка тирада.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР