Китайската компания за споделено пътуване Didi Chuxing планира дебют в

...
Китайската компания за споделено пътуване Didi Chuxing планира дебют в
Коментари Харесай

Китайският Uber се готви за навлизане в Западна Европа

Китайската компания за споделено пътешестване Didi Chuxing възнамерява дебют в Западна Европа в търсене на нови пазари за напредък преди своето дълго чакано първично обществено предложение на борсата, съобщи Блумбърг, базирайки се на осведомени източници.

Базираната в Пекин компания обмисля разширение на световното си наличие посредством пускане на услуги за споделени пътувания на няколко пазара на Стария континент, в това число Англия, Франция и Германия, до края на първата половина на годината, споделят двама източници, осведомени с проекта. Според  трети източник компанията към този момент е основала екип, отговарящ за Европа, и назначава чиновници на локално равнище.

На фона на новината акциите на съперниците на китайската компания – Uber и Lyft, поевтиняха надлежно с 3% и 4% в борсовата търговия.

Didi се насочва вниманието си към нови пазари, откакто растежът ѝ в Китай, където тя има преобладаващ пазарен дял, стартира да се забавя. През 2016 година компанията пое бизнеса на Uber в Китай, който регистрираше огромни годишни загуби. В момента подкрепяната от SoftBank компания оперира в 13 страни отвън Китай, главно в Латинска Америка. Миналия август тя стартира да предлага услуги в Русия, като в същото време с това влага и в основаната в Естония Bolt Technology OU – главният съперник на Uber в Европа.

Като част от проектите за агресия, Didi обмисля и предложение на спомагателни услуги като доставка на храна според от търсенето на локалния пазар. Целта е повишение на цената на компанията, която сега е един от най-големите стартъпи на планетата, преди евентуално първично обществено предложение, споделят източниците на Блумбърг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР