Китайската компания Синофарм (Sinopharm) обяви днес, че една от нейните

...
Китайската компания Синофарм (Sinopharm) обяви днес, че една от нейните
Коментари Харесай

Обявиха процента ефикасност на китайската ваксина

 Китайската компания Синофарм (Sinopharm) разгласи през днешния ден, че една от нейните ваксини против КОВИД-19 е ефикасна в 79 на 100 от случаите, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че този % е по-нисък, в сравнение с при американските й съперници Пфайзер (Pfizer) и Модерна (Moderna).

Синофарм е първата китайска компания, която дава такава статистика. Тя заяви през днешния ден, че нейната ваксина е ефикасна в 79,43 % от случаите.

За съпоставяне Пфайзер претендира за 95 на 100 успеваемост, а Модерна - за 94,1 %.

Британската компания Астра Зенека (AstraZeneca) разгласи, че имунизацията, която създаде взаимно с Оксфордския университет, е ефикасна в 70 на 100 от случаите. Ефективността обаче може да доближи 100 % при слагане на две дози, напомня Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Китай, където новият ковид, причиняващ болестта КОВИД-19, се появи в края на предходната година, вложи големи средства за създаване на ваксини, които даде обещание да направи " международно публично богатство ". Страната, която на процедура овладя епидемията на своя територия, бе принудена да организира клинични тествания в други страни, където вирусът продължава да се популяризира интензивно, отбелязва Агенция Франс Прес.

Пет китайски ваксини са в трета фаза от клиничните тествания. Синофарм не посочи дали тези проби са завършили при първата ваксина. Компанията обаче заяви, че е подала пред китайските управляващи молба за нейното утвърждение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР