Китайската икономика се разшири през второто тримесечие с най-слабо темпо

...
Китайската икономика се разшири през второто тримесечие с най-слабо темпо
Коментари Харесай

Китайската икономика расте с най-бавното темпо от 27 години насам

Китайската стопанска система се разшири през второто тримесечие с най-слабо движение от 27 години насам, макар че редица значими стопански знаци за месец юни регистрираха по-добър от предстоящото напредък, само че непълен с цел да отстрани нуждата от спомагателни стимулиращи ограничения на управляващите в Пекин в поддръжка на вътрешното ползване и на вложения предвид на продължаващата комерсиална война със Съединени американски щати, оповестява БНР.

Брутният вътрешен артикул на Китай набъбна през трите месеца до края на юни с 1,6% по отношение на първото тримесечие, когато се увеличи 1,4 на 100, демонстрират данни на Националното статистическо бюро на втората по мощ международна стопанска система.

На годишна база обаче растежът на Брутният вътрешен продукт през второ следващо тримесечие се забави до 6,2% от 6,4% при започване на годината, отбелязвайки най-слабо покачване от първите три месеца на далечната 1992 година.

Данните към момента дават отговор на заложения от китайските управляващи целеви растежен диапазон за 2019 година сред 6,0% и 6,5%, само че допускат, че икономическата агресия може да продължи да се забавя през второто полугодие към 6,0% - 6,1%, предвиждат икономисти.

Националното статистическо бюро показа обаче по-добри от предстоящото данни за главните стопански индикатори на Китай за месец юни, само че някои анализатори показват нерешителност по отношение на тяхната резистентност и не престават да чакат, че Пекин ще продължава да дава спомагателни стимулиращи стопанската система ограничения и през идната месеци.

Индустриалното произвеждане през юни набъбна с 6,3% при упования за покачване с 5,2% и откакто през май се увеличи с едвам 5,0% (най-слабото движение на напредък от февруари 2002 година насам). Според националната статистика покачване до рекордни равнища означи производството на стомана и на алуминий.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР