Китайската гмуркачка Шан Лин по време на състезание по скок

...
Китайската гмуркачка Шан Лин по време на състезание по скок
Коментари Харесай

ФотоУтро

Китайската гмуркачка Шан Лин по време на съревнование по скок от височина в Националния олимпийски парк " Нататориум на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина

© Jed Leicester for OIS/IOC/Handout via REUTERS За първа година Южна Америка приема форума, като предходните две съревнования бяха в Азия - Сингапур 2010 и Нанджинг 2014. Общо 3998 състезатели от 206 страни влизат в разногласието за медалите в конкуренцията. Те ще бъдат разпределени в 241 дисциплини в 32 спорта. Концепцията на младежките олимпийски игри е създадена от австриеца Йохан Розенцопф като резултат от казуса със затлъстяването по света и пониженото присъединяване на младите в спортни действия най-много в развитите страни. Заедно със спортния си темперамент, като съставен елемент на събитието е развиването на културна и просветителна стратегия.

Тази година спортовете са с четири повече, като в олимпийската стратегия ще дебютират карате, спортно катерене, ролкови кънки и брейкденс. В конкуренцията вземат участие състезатели от 14 до 18 години, разграничени в три възрастови групи. Игрите в Буенос Айрес са първото олимпийско събитие, в което ще вземат участие еднакъв брой представители при мъжете и дамите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР