Китайската футболна федерация въведе таван на заплатите за местното първенство,

...
Китайската футболна федерация въведе таван на заплатите за местното първенство,
Коментари Харесай

С таван на заплатите Китай ограничава привличането на високоплатени футболисти

Китайската футболна федерация вкара таван на заплатите за локалното състезание, оповестява ТАСС, като цитира публично известие. За китайските футболисти сумата е 10 млн. юана (1.29 млн. евро) годишно след налозите, а за задграничните футболисти ограничаването е 3 млн. евро.

За локалните футболисти, които попаднат в националния тим на Китай, таванът ще може да се вдигне с 20%.

Новите правила не касаят към този момент настоящите контракти, само че ще се ползват отсега нататък. Очаква се този ход да се отрази на възможни бъдещи прехвърляния на задгранични футболисти. Анализатори показват, че въпреки всичко има малки врати, които биха разрешили на китайските клубове да притеглят изявени играчи, защото таванът на заплатите не визира записаните в договорите бонуси.

В последните години китайски клубове направиха редица огромни прехвърляния, като взеха футболисти от водещи европейски тимове. В центъра на вниманието попаднаха бразилците Оскар и Хълк, минали в " Шанхай ". Оскар е играчът с най-висока заплата в китайското състезание - 25.6 млн. евро, а Хълк получава 22.5 милиона.

През лятото имаше информации, че Гарет Бейл е покрай прекосяване от " Реал " (Мадрид) в " Дзянсу сънинг ", само че до контракт не се стигна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР