Китайската Dongfeng Motor Group Co. преговоря с италианското правителство за

...
Китайската Dongfeng Motor Group Co. преговоря с италианското правителство за
Коментари Харесай

Китайската компания, която обмисля да произвежда над 100 000 коли годишно в Европа

Китайската Dongfeng Motor Group Co. преговоря с италианското държавно управление за произвеждане на коли в страната. Dongfeng е сътрудник на производителя на Fiat Stellantis NV, договаря за цех в Италия с потенциал за произвеждане над 100 000 автомобила годишно. Това е декларирал ръководителят на интервенциите в Европа Куан Сие, съобщи Bloomberg.

Италия се пробва да притегли различен производител на коли в страната, откакто нескрито излязоха проектите на Stellantis за редуциране на работни места и пренасяне на произвеждане към места с по-ниски разноски.

" Италия е един от най-големите автомобилни пазари в Европа и за един китайски авто производител, който има локално произвеждане, това значи, че можете да снабдявате всички други страни в региона ", декларира ръководителят на интервенциите в Европа на компания по време на изявление в Милано.

Разговорите с Рим не престават и държавното управление ще предложи на Dongfeng някои благоприятни условия за индустриални обекти през идващите няколко седмици съгласно неговата информация.
 Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?
Китайската BYD стъпва на пазара в Гърция с два електрическия автомобил. Какви са цените?

Първите два шоурума на BYD ще бъдат отворени в Атина

Планът евентуално основава среда за държавното управление и Stellantis за по-дълбоки спорове. Главният изпълнителен шеф Карлос Таварес по-рано този месец предизвести, че би трябвало да вземе " непопулярни решения ", в случай че китайски производител на електрически транспортни средства сътвори шоурум в Италия.

Dongfeng Motor създава коли Peugeot и Citroen с марката Stellantis в Китай, само че и си партнира с Honda и Nissan. В момента е под напън в Китай, където търсенето на бензинови коли понижава. Откакто доближиха своя връх през 2017 година с 2,83 милиона доставки, продажбите на Dongfeng паднаха до 1,72 милиона предходната година, което е спад от 38 %.

" В Италия можете да се възползвате от цялото завещание, което страната има в автомобилната промишленост ", счита Сие.

По думите му макар, че Dongfeng " мощно " има вяра в електрическо бъдеще, занапред за Италия автомобилният производител ще би трябвало да се концентрира върху хибридните коли.
 Tesla и китайската BYD възнамеряват разкриване на произвеждане в Сърбия
Tesla и китайската BYD възнамеряват разкриване на произвеждане покрай България

Автомобилните колоси демонстрират интерес към Балканите

Италия изостава от европейските страни в приемането на електрически автомобили. Миналата година транспортните средства, задвижвани с акумулатори, са представлявали към 4% от продажбите, което е много под междинното за Европа от съвсем 15%, съгласно консултантската AlixPartners.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР