Китайската държавна корпорация NORINCO за първи път показа снимки, на

...
Китайската държавна корпорация NORINCO за първи път показа снимки, на
Коментари Харесай

Пекин изпробва свой вариант на „майка на всички бомби“

Китайската държавна корпорация NORINCO за първи път сподели фотоси, на които се вижда китайският вид на „ майка на всички бомби “ и нейните тествания, заяви в. „ Глобъл таймс “, представен от БГНЕС.
Отбелязано е, че по своята мощ и разрушителна мощ тази бомба отстъпва единствено на нуклеарна.
Вестникът написа че в NORINCO към този момент за провели тествания на опциите на създадената от тях бомба, която била пусната от бомбардировач Н-6К, което довело до великански гърмеж.
Мястото, където е бил осъществен пробата, не се прецизира.
Бомбата тежи няколко тона и заради размерите ѝ Бомбардировачите могат да носят единствено по една при военен полет. Според анализатори тя е с дължина до 6 метра. Някои специалисти означават, че тази бомба е по-скоро по-малка от американската и това е направено особено, с цел да може оръжието да бъде превозено от Н-6К.
Специалисти допускат, че китайската „ майка на всички бомби “ може да е термобарична, само че това не е доказано от формален източник.
През 2017 година американските Военновъздушни сили пуснаха видеозапис на изпробваната през 2003 година своя най-мощна неядрена бомба GBU-43/B. Тя стана известна като „ майката на всички бомби “. Записът беше огласен, откакто Военновъздушни сили на Съединени американски щати пуснаха такамва бомба на позиция на джихадистката формация „ Ислямска страна “ в Афганистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР