Китайската асоциация на пътническите автомобили /СРСА/ повиши оценката си за

...
Китайската асоциация на пътническите автомобили /СРСА/ повиши оценката си за
Коментари Харесай

Китай прогнозира рекордните 6 милиона продажби на елколи през 2022

Китайската асоциация на пътническите коли /СРСА/ увеличи оценката си за пазара, откакто продажбите на коли с нова сила се удвоиха през юли. Тя увеличи оценката си от 5,5 милиона, откакто разгласява данни, показващи, че доставките на транспортни средства с нова сила са се нараснали повече от два пъти през юли до към 486 000 единици - което съставлява 27 % от пазара на нови коли.

Общите продажби на пътнически транспортни средства са нарастнали с 20 % по отношение на година по-рано до 1,84 милиона единици. Повишената прогноза съставлява удвояване по отношение на миналогодишните 2,99 милиона продажби на NEV, наблягайки трагичният растеж на търсенето на по-чисти коли в Китай и предизвикването пред производителите на остарели коли да се приспособяват към пазар, който бързо става зелен.

Увеличената прогноза от 6 милиона към момента е „ относително внимателна “, споделя СPCA в изказване, добавяйки, че може може да има в допълнение нарастване при започване на четвъртото тримесечие.

Tesla е доставила 28 217 автомобила, като 8461 отидоха за локалния пазар и 19 756 бяха изнесени, най-вече за Европа и Азия. Резкият спад от 64 % по отношение на юни е породен основно от прекъсване на производството за модернизиране на фабриката в Шанхай като част от проект за удвояване на годишния потенциал до 1 милион транспортни средства.

BYD, която по-рано тази година приключи производството на коли, задвижвани единствено с изкопаеми горива, по-рано регистрира месечни продажби от 162 530 единици - както чисто електрически транспортни средства, по този начин и plug-in хибриди.

Докато Tesla и BYD преобладават в продажбите на електрически автомобили, по-малки започващи компании също навлизат, защото търсенето на чисти коли нараства.

Осемгодишната към този момент Hozon New Energy Automobile, която стартира с ориентиране към клиенти отвън огромните градове с бюджетни коли, достави 14 037 автомобила предишния месец, в това число 1382 на задгранични пазари. Leapmotor Technologies, която се конкурира в същия ценови диапазон като Hozon, достави рекордните 12 044 коли. И двете изпревариха по-големите имена Xpeng, Li Auto и Nio, макар че трите регистрирани в Съединени американски щати компании доставиха повече от 10 000 коли предишния месец.

Централното и локалните държавни управления също започнаха стъпки, с цел да оказват помощ на китайската автомобилната промишленост да се възвърне от блокиране поради ковидпандемията и рестриктивните мерки, които сринаха продажбите по-рано тази година. През май централното държавно управление понижи налозите върху покупката на някои пътнически транспортни средства с ниски излъчвания с 50 %, до момента в който общинските държавни управления се намесват със дотации и тласъци, с цел да привлекат купувачи.

Въпреки спорадичните огнища на COVID-19 в елементи от страната, като цяло производството на коли и веригите за доставка значително са се възстановили. Продажбите на пътнически транспортни средства може да доближи двуцифрен растеж през второто полугодие, след спадът в четири поредни тримесечия заради рестриктивните мерки във веригата за доставки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР