Китайска космическа станция може да изгори в земната атмосфера между

...
Китайска космическа станция може да изгори в земната атмосфера между
Коментари Харесай

Китайска космическа станция пада към Земята – каква е вероятността да ни удари

Китайска галактическа станция може да изгори в земната атмосфера сред 29 март и 4 април, демонстрират последните калкулации на нейната траектория. Може ли парчета да паднат над България?

За проблемите с „ Тиенгун 1 “, в превод „ Небесен замък 1 “, ви разказахме още през октомври предходната година.

Преди Китай да изгуби надзор върху него, планът беше той да има сервизен, команден и населен модул за астронавтите. Сега 8-тонното оборудване от единствено два отсека е на към 200 километра над Земята.

 Тиенгун 1

Снимка: bTV

Вероятно при навлизането в атмосферата първо ще се откъснат слънчевите панели. След това корпусът ще се нажежи и изгори на 20-ина километра над повърхността.

Но какво ще се случи, в случай че парчета от „ Небесния замък “ въпреки всичко паднат на Земята?

 Тиенгун 1

Снимка: bTV

Според изчисленията на учените части от китайската станция може да паднат в зоната от Орегон в Съединените щати,  през България , до японският град Сапоро.

Ако инцидентно откриете такива,  по-добре не ги пипайте , поучава един от дребното български експерти по галактическо право – Рада Попова.

 Рада Попова

Снимка: bTV

„ Те би трябвало да бъдат върнати на Китай, като преди този момент, употребявайки всички обществени средства, би трябвало да се уведомят управляващите в съответната страна, и Китай като изстрелваща страна, че такива елементи от галактически обект са открити “.

Възможно е отломките да са  радиоактивни или с високо наличие на канцерогенни субстанции . Ако въпреки всичко нанесат вреди на парцел или даже човек, интернационалните контракти за Космоса, подписани и от България, са в полза на пострадалите.

„ Тогава страната, която изстрелва галактическата станция, в тази ситуация Китай, е длъжна да заплати обезщетение, което дори не е лимитирано в своя размер “ споделя Попова.

„ Дори дребни парчета да паднат, е изчислено, че  вероятността някой да бъде ударен от тях е към 1 на 27 милиарда “, успокоява тя.

Навярно изгарянето в атмосферата на „ Небесния замък “ ще наподобява като  красива падаща звезда.  Ако съумеете да го снимате, изпратете ни фотосите в платформата „ Аз, репортерът “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР