Китайска компания създаде лазерно оръжие за борба с терористи и

...
Китайска компания създаде лазерно оръжие за борба с терористи и
Коментари Харесай

Китай ще бори терористите с лазерно оръжие

Китайска компания сътвори лазерно оръжие за битка с терористи и екстремисти. Това заяви в. " Глоубъл таймс ", цитирайки информация от компания („ Хунфен”)
Новото оръжие ще може да поразява на разстояние от 200 м.
Новото оръжие ще бъде демонстрирано на първо време от китайската корпорация за авиокосмически науки и индустрия (CASIC) по време на антитерористични учeния на китайски познавач елементи в централната провинция Хъбей.
Лазерът включва оптически мерник, помощен източник на зареждане, устройство за дистанционно управление на огъня и лазерен излъчвател.
„ Лазерното оръжие поразява съперника с висока скорост и огромна акуратност. То е тихо и при изстрел няма проблясване”, сподели в изявление инженер-конструкторът Ян Ачжъ.
Той уточни, че новото средство за битка с екстремисти е по-удобно, тъй като няма обратен тласък. Освен това, поддържането на лазера е доста на ниска цена. Очаква се това оръжие да се употребява за защита на участниците на 19-тия конгрес на компартията на Китай, който стартира на 18 октомври в Пекин.
Наскоро управляващите в Синдзян-уйгурския самостоятелен регион в Северозападен Китай сътвориха приложение за смарт телефони, посредством което всеки може да заяви на правоприлагащите органи за подозрителни лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР