Китай значително разшири своите ядрени запаси през последната година и

...
Китай значително разшири своите ядрени запаси през последната година и
Коментари Харесай

САЩ съобщи: Китай рязко разшири ядрения си арсенал

Китай доста разшири своите нуклеарни ресурси през последната година и в този момент държи към 500 оперативни бойни глави, споделиха Съединени американски щати.

В годишен отчет, оповестен от Пентагона, също се споделя, че Пекин се надява да удвои своя боеприпас до над 1000 бойни глави до 2030 година

Все отново Китай остава зает на политиката „ без първи удар “.

Въпреки че в отчета се споделя, че растежът надвишава прогнозите, запасите на Китай към момента са по-малки от Русия и Съединени американски щати.

Русия разполага с нуклеарен боеприпас от към 5889 бойни глави, до момента в който Съединени американски щати могат да слагат 5244, съгласно самостоятелния Стокхолмски интернационален институт за проучване на мира.

„ Ние не се опитваме да предложим доста огромно отклоняване от това, накъдето Китай изглеждаха, че са се насочили... само че допускаме, че те са на път да надвишават тези предходни прогнози “, сподели върховен чиновник на защитата на Съединени американски щати пред кореспонденти на Четвъртък, добавяйки, че въпросът " поражда доста опасения за Съединени американски щати ".

Президентът Си Дзинпин разгласи, че Китай ще разполага с " военни от международна класа " до 2049 година Откакто пристигна на власт през 2012 година, той се стреми да модернизира въоръжените сили на страната.

В отчета на Пентагона от четвъртък се споделя, че сегашният блян на Китай да разшири своя нуклеарен боеприпас е надъхан да " превъзхожда предходните опити както по мащаб, по този начин и по трудност ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР