Китай започна ученията в събота, след като президентът на Тайван

...
Китай започна ученията в събота, след като президентът на Тайван
Коментари Харесай

Китай-Тайван: Пекин репетира “запечатване“ на остров в третия ден от военните учения

Китай стартира ученията в събота, откакто президентът на Тайван Цай Инг-вен се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати в Калифорния Кевин Маккарти. Засега обаче ученията не са толкоз огромни, колкото тези, които последваха визитата на Нанси Пелоси в Тайпе предишния август и провокираха опасения за ескалация на спора. 

Тайван се счита за суверенна страна, само че страната не е приета от Китай. Пекин я възприема като отделила се провинция, която в последна сметка ще бъде сложена под контрола на Китай. 

Карта на маршрутите на полетите, оповестена от министерството на защитата на Тайван, демонстрира четири изтребителя J-15 на изток от острова - това допуска, че китайската войска за първи път симулира удари от изток, а не от запад, където се намира континенталната част на Китай.

Анализатори споделиха, че е евентуално самолетите да са пристигнали от китайския самолетоносач Shandong, който сега е ситуиран в западната част на Тихия океан, на към 320 км от Тайван. Китайските военни потвърдиха като прибавиха, че изтребители, заредени с бойни муниции, са " направили голям брой талази от симулирани удари по значими цели ". 

Вашингтон неведнъж призоваваше Китай да прояви въздържаност след срещата на президента Цай с Кевин Маккарти, третата най-високопоставена фигура в държавното управление на Съединени американски щати. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР