Китай възобновява издаването на визи на чуждестранни туристи за първи

...
Китай възобновява издаването на визи на чуждестранни туристи за първи
Коментари Харесай

Китай отваря отново границите за туристи след Ковид

Китай възобновява издаването на визи на задгранични туристи за първи път след експлоадирането на пандемията от Ковид преди три години, съобщи Би Би Си.

Голямото облекчение на рестриктивните мерки идва, откакто Пекин разгласи победа над вируса и се отдръпна от тактиката за нулев Ковид, която навреди на стопанската система му.

От 15 март задграничните служби могат да обработват заявки за китайски визи. Безвизовото влизане ще бъде обновено и на остров Хайнан и Шанхай за круизни кораби.

Туристическите групи от Хонконг и Макао също ще възвърнат привилегията си за безвизов режим.

Освен това годните визи, издадени преди затварянето на Китай за света на 28 март 2020 година, още веднъж ще бъдат зачитани.

Премахването на последните трансгранични ограничавания, наложени за справяне с Ковид, бележи значима стъпка към възобновяването на естествения живот в Китай след пандемията.

Десетки милиони интернационалните гости идваха в Китай всяка година преди пандемията, а туристическатаиндустрия беше тежко наранена от строгите ограничения против Ковид.

Страната обаче може да чака доста нарастване на интернационалните пристигания, откакто отвори още веднъж границите си, споделят анализатори.

На китайските жители също ще бъде позволено да пътуват на туристически групи до 60 страни, спрямо 20 до момента. Китай разгласи, че брутниятвътрешен артикул на страната е повишен единствено с 3% през 2022 година и е най-лошият от близо половин век.

За настоящата година Пекин си е сложил цел от 5%, като новият министър председател Ли Цян съобщи, че втората по величина стопанска система в света сестабилизира и още веднъж се повишава.

Политиката за нулев Ковид, която беше анулирана през декември, провокира редки митинги против водача на Китай Си Дзинпин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР