Китай в момента води война със САЩ във възможно всички

...
Китай в момента води война със САЩ във възможно всички
Коментари Харесай

Боян Чуков: Китай в момента води война със САЩ във възможно всички фронтове

Китай сега води война със Съединени американски щати във допустимо всички фронтове, като се изключи въоръжения. България да не би да е страна-инвалид в Европейски Съюз? С какво сме по-лоши от останалите страни? Останалите по този начин ли ги одобряваха – едното дотук, а по-късно ще изчакате за другото. На мен това ми наподобява като предновогодишна почерпка със захарен памук, пуканки и газирана вода – дават ти нещо, само че то не е кой знае какво. Това сподели за БНР интернационалният анализатор Боян Чуков във връзка доказаното от премиера Николай Денков, че е реализирано кардинално единодушие с Австрия за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство в началото по въздух и вода. По-рано румънски медии оповестиха, че това ще стане на 31 март, а през цялата нова година ще се водят договаряния и за контрола по сухопътните граници, който да отпадне през 2025 година.

„ Не съм уверен, че 2025 година ще се случи това, което чакаме към този момент толкоз години. Тук въпросът не е софтуерен, а чисто политически. Трябва да си зададем въпроса – за какво в последна сметка огромният препъникамък се оказа Австрия? ", продължи коментара си Боян Чуков. 

Според него обаче държавното управление ще регистрира това като огромен триумф: " В края на тази година то не може да се похвали с някакви изключителни, забележителни триумфи, с които да оправдае наличието си във властта през миналия интервал ".

Той уточни преимуществата за бизнеса, а също и за елементарните жители от влизането ни в Шенген. За елементарния българин ще е надалеч по-приятно да пътува в Шенгенското пространство, в сравнение с всяка граница да бъде спиран и да изяснява, че страната е в Европейски Съюз, само че не в Шенген, добави анализаторът. И още: " Проблемът е различен – че към този момент стопански и България, и Европа има ужасно доста проблеми и хората, които ще могат да се възползват от тази облага, стават все по-малко и по-малко. Този плюс ще бъде за релативно доста по-малко число наши сънародници. Една част от младите българи, които са в Западна Европа, последователно стартират да се връщат в България. Ние нямаме противоположния поток от хора, който беше през миналите 15-20 години ".

В предаването " 12+4 " Боян Чуков означи, че живеем в ера, в която все по-често използваме израза " хибридна война ".

По думите му събитията в Украйна и тези в Ивицата Газа имат разнообразни тълкования. Те зависят от ползите на световните и районни фактори, счита той. Според него от ден на ден изборите през идната година в Съединени американски щати ще оказват въздействие върху отношението на Вашингтон към събитията в Украйна. Освен това, Съединени американски щати от дълго време не са в тази финансова и военна форма, в която бяха преди 15-20 години, акцентира също анализаторът.

" Сега се оказва, че те нямат запас. Вече би трябвало да стартират да избират дали да се включат някъде или няма да могат ", разяснява той. По думите му военната помощ за Украйна е директно обвързвана с тази за Израел. Неговата прогноза е, че през 2024 година арабският свят ще бъде главен терен за противоборство.

За изборите в Съединени американски щати Чуков изрази подозрение, че Доналд Тръмп ще бъде позволен до присъединяване в изборите. Според него в случай че бъде позволен, той няма по какъв начин да не ги завоюва.

В идните президентски избори в Русия няма някаква страшна мистерия и няма да има особена битка, разяснява още интернационалният анализатор. По думите му сега Владимир Путин отделя огромен запас за вътрешните борби.

" 2023 година ще се запомни на първо място и най-много с всеобхватното стратегическо партньорство сред Китай и Руската федерация ", безапелационен бе Чуков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР