Китай увери Филипините, че няма да заема нови територии в

...
Китай увери Филипините, че няма да заема нови територии в
Коментари Харесай

Китай увери Филипините, че няма да има експанзия в Южнокитайско море

Китай увери Филипините, че няма да заема нови територии в Южнокитайско море след срещите в Манила, защото и двете страни се пробват да укрепят връзките си, разяснява филипинският министър на защитата, представен от Ройтерс.

Министърът Делфин Лорензана оповестява, че Филипините и Китай са достигнали до съгласие, като е контрактувано да няма нови окупации на острови.

 АСЕАН съумя да излезе с обща позиция за Южнокитайско море
АСЕАН съумя да излезе с обща позиция за Южнокитайско море

Страните членки на АСЕАН излязоха от безизходицата

" Сега има статукво в Южнокитайско море. Според него китайците няма да заемат нови острови в Южнокитайското море, нито пък ще строят ", оповестява министерство на външните работи на Филипините, разяснявайки и рибарски регион покрай Филипините, който Китай блокира от 2012 година до 2016 година

Лорензана не разяснява отчет от военните, че пет китайски кораба са се появили съвсем на 5 километра от филипинския остров Титу в архипелага " Спретли " в събота.

Конгресменът Гари Алехано декларира пред Ройтерс, че китайски риболовни кораби са блокирали филипински транспортен съд за наблюдаване в региона преди два дни.

 Китай разположи ракетни установки на противоречив остров в Южнокитайско море
Китай разположи ракетни установки на противоречив остров в Южнокитайско море

За да отблъсне бойни водолази на виетнамските военни

Началникът на армията по публичните въпроси, полковник Едгард Аревало, отхвърли да разяснява, до момента в който въоръжените сили нямат " цялата картина за актуалната обстановка ".

Китай е построил седем острова на рифове в противоречиви региони, три от които, съгласно специалистите, са в положение да настанят изтребители. Те разполагат с писти, радари и ракети земя-въздух, за които Китай твърди, че са за защита.

 Американски унищожител ревизира
Американски унищожител ревизира " свободата на мореплаване " в Южнокитайско море

Минава на 12 морски благи от изкуствения остров, издигнат от Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР